Χιονόπτωση από την Κυριακή σε Αττική και Εύβοια

 

https://brattebakka.blogspot.com/

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open Κλέαρχο Μαρουσάκη, η κακοκαιρία «Μήδεια», θα έχει κύρια χαρακτηριστικά την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας αλλά και τις πολύ πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και μέσα σε μεγάλες πόλεις ή και νησιά.

Αυτό συμβαίνει καθώς ένα ατμοσφαιρικό βουνό αναμένεται να καλύψει μεγάλο τμήμα της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης και καθώς αυτό θα συνδυαστεί με χαμηλές βαρομετρικές πιέσεις προς τα ανατολικά – βορειοανατολικά τμήματα θα ωθήσει πολικές αέριες μάζες προς τη χώρα μας και τη νότια Ευρώπη γενικότερα. Καθώς αυτές θα αλληλοεπιδράσουν με θερμότερες και υγρότερες αέριες μάζες από την κεντρική Μεσόγειο θα σχηματίσουν διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας που θα επηρεάσουν τη χώρα μας και από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Μάλιστα, η κακοκαιρία θα διαρκέσει αρκετές μέρες, περίπου μία εβδομάδα, και την Κυριακή οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν σημαντικά και πιο νότια, ανατολικά τμήματα, πράγμα που σημαίνει ότι πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε Εύβοια και Αττική. Ειδικά, για την Αττική προς το βράδυ της Κυριακής οι χιονοπτώσεις θα καλύψουν το σύνολο του νομού, άρα και την Αθήνα, και δεν αποκλείεται να το στρώσει! 

Σχετικά με την θερμοκρασία οι αρνητικές θερμοκρασιακές τιμές θεωρούνται δεδομένες, καθώς θα γυρίσουν σε βοριάδες και στην Ήπειρο και βορειοδυτική Μακεδονία ενδέχεται να δούμε τιμές -15 και -18 βαθμούς Κελσίου. Αυτό σημαίνει ισχυρό και ολικό παγετό. Δηλαδή, η θερμοκρασία θα μείνει κάτω από το μηδέν όλο το 24ωρο.

Δείτε την πρόγνωση και τους χάρτες του Κλέαρχου Μαρουσάκη: Νεότερη Παλαιότερη