Ο Κωνσταντίνος Τσιαμπάς για το θέμα ανέγερσης του νέου δημαρχείου


 Ένα σωστά προσδιορισμένο  πρόβλημα έχει λυθεί κατά 50%

Τις τελευταίες ημέρες,  οι δημότες  έχουν γίνει μάρτυρες   μιας αναστάτωσης,  από τις ανακοινώσεις  των  κυρίων  Δημάρχου  και Αντιδημάρχου  Τεχνικών υπηρεσιών, ότι δήθεν υπάρχει  κίνδυνος  να σταματήσει η ανέγερση του Δημαρχείου,  επειδή η Πρώην πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων,  κα Κωνσταντοπούλου  Ζωή, με ανακοίνωσή της κατηγορεί το Δήμο για την κοπή των πεύκων, που υπήρχαν στο χώρο ανέγερσης, ισχυριζόμενη ότι:

 
α.  Η άδεια οικοδομής έχει λήξει.
 
β.  Για την κοπή  των δένδρων έπρεπε να εκδώσει άδεια η δασική υπηρεσία.


Και οι δύο ισχυρισμοί  δεν ευ σταθούν, καθότι:
 

Η άδεια οικοδομής (162/2013) εκδόθηκε νόμιμα με βάσει το νόμο 4030/2011. Με διαδοχικούς νόμους  δόθηκε παράταση ισχύος, με τελευταίο, το άρθρο 52 του Ν.4710/20,ΦΕΚ142/Α/23-7-2020 με τον οποίο δόθηκε παράταση ισχύος μέχρι 31/12/2022 και συνεπώς  δεν έχει λήξει  και δεν  χρειάζεται  "αναθεώρηση  για παράταση ισχύος". Στην άδεια αναφέρεται  σαφώς,  η κοπή των δένδρων, συνεπώς δεν υπάρχει καμιά παρανομία.

Σε ότι αφορά τον ισχυρισμό ότι για την κοπή των δένδρων έπρεπε να εκδώσει  άδεια η δασική υπηρεσία  δεν ευ σταθεί επίσης. Προφανώς διέφυγε της κυρίας Κωνσταντοπούλου  ότι η Δασική Υπηρεσία εμπλέκεται σε ότι αφορά τα Δάση, τα Άλση, τις Πλατείες  κλπ.  Ότι αφορά τα οικοδομικά τετράγωνα εντός σχεδίου, είναι αρμοδιότητας  αποκλειστικά της Υπηρεσίας Δόμησης (Πολεοδομία). Η οποία ως αρμόδια ενέκρινε την άδεια και μαζί την κοπή των δένδρων.

Κύριοι Δήμαρχε και Αντιδήμαρχε Τεχνικών υπηρεσιών

 
- Δημιουργήσατε πρόβλημα εκ του μη όντος. Δημιουργήσατε σύγχυση, χωρίς να υπάρχει λόγος,  αναστατώσατε τους Δημότες ισχυριζόμενοι ότι ένα έργο που το περιμένουμε όλοι 60 χρόνια κινδυνεύει,

- Γιατί όλη αυτή η πρεμούρα; Χάσατε τη ψυχραιμία σας;

-Τρομοκρατηθήκατε;  Μπορεί να γίνει  οποιαδήποτε νομική  ενέργεια  και από οποιονδήποτε. Όμως ο Δήμος  είναι νόμιμος  και δεν  θα έπρεπε να αγωνιάτε.

- Εάν δεν γνωρίζατε τα παραπάνω,  ενώ θα έπρεπε, γιατί δεν συμβουλευτήκατε τους μηχανικούς και τους δικηγόρους του Δήμου, οι οποίοι είναι άριστοι  επαγγελματίες, και  θα  αντιμετώπιζαν "το πρόβλημα" με απλές διαδικασίες. Γιατί άραγε ;;;;.   

Μερικές από τις αρετές κάθε χρηστής διοίκησης είναι η γνώση, η συνεχής ενημέρωση,  ο σεβασμός  στις γνώσεις  των συνεργατών,  η αντικειμενικότητα, η δικαιοσύνη  η ψυχραιμία κλπ .
 
Στις αρετές  δεν  έχουν θέση  τα επικοινωνιακά παιγνίδια εντυπωσιασμού.


Επικεφαλής της Παράταξης Οραμα για την Αγία Παρασκευή
Κωνσταντίνος Τσιαμπάς
πρ. Δημοτικός Σύμβουλος
και Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών

Νεότερη Παλαιότερη