Προχωρούν οι εργασίες της γραμμής 4 του μετρό σε Κατεχάκη, Βεικού και Εξάρχεια


Το συγκεκριμένο έργο θα αλλάξει το συγκοινωνιακό χάρτη της πόλης και θα διευκολύνει τις μετακινήσεις εκατομμυρίων συμπολιτών μας, αφήνοντας παράλληλα ένα θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Στο επόμενο τρίμηνο θα στηθούν τα πρώτα συνεργεία σε πολλές περιοχές της Αθήνας, για την έναρξη του έργου της Γραμμής του Μετρό 4 «Άλσους Βεΐκου-Γουδή» και μια από αυτές θα είναι και τα Εξάρχεια, εκτός απο την Κατεχάκη και την Βείκου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής, ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή της Βουλής. «Η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω, θα στήσουμε εργοτάξιο στην πλατεία Εξαρχείων. Δεν έχουμε δικαίωμα να μην δώσουμε στην περιοχή ευκαιρία για ανάπτυξη και δεν θα την αφήσουμε ούτε στο ημίφως της γκετοποίησης», είπε ο υπουργός.

Παράλληλα, ο κ Καραμανλής εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί όπως είπε «μετά από παλινωδίες και καθυστερήσεις ετών βάλαμε επιτέλους στην τελική φάση αυτό το τεράστιο έργο υποδομής».

Σημείωσε δε ότι συνολικός προϋπολογισμός της Συμφωνίας-Πλαίσιο ανέρχεται σε 39.000.000,00 €, έχει συνολική διάρκεια 30 μηνών για την πλήρη περάτωση του έργου και θα υπογραφεί με την εταιρεία «ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε.», η οποία και θα το υλοποιήσει με συνολική Δαπάνη 33,5 εκατομμυρίων ευρώ, δηλ. με προσφερόμενο ποσοστό έκπτωσης 14,11%.

Ο φάκελος έχει ήδη εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε άμεσα τις εργασίες με την ανάπτυξη των πρώτων εργοταξιακών χώρων στη Βεΐκου και την Κατεχάκη» συμπλήρωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Τόνισε μάλιστα ότι το συγκεκριμένο έργο θα αλλάξει το συγκοινωνιακό χάρτη της πόλης και θα διευκολύνει τις μετακινήσεις εκατομμυρίων συμπολιτών μας, αφήνοντας παράλληλα ένα θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Ενδεικτικά ανέφερε ότι η μέγιστη ημερήσια μείωση των αυτοκινήτων υπολογίζεται σε 60.000 οχήματα, η μέση εξοικονομούμενη ημερήσια ενέργεια υπολογίζεται σε 1.216 Μεγαβατώρες, η μέση ημερήσια μείωση του διοξειδίου του άνθρακα υπολογίζεται σε 318 τόνους ενώ παράλληλα το έργο αυτό θα «τονώσει» την αγορά και θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Η Γραμμή 4 του Μετρό «Άλσος Βεΐκου – Γουδή» έχει μήκος 13 χλμ και περιλαμβάνει 15 νέους σταθμούς, με προοπτική ενσωμάτωσης και των Γραμμών 1, 2 και 3, αλλά και μελλοντικών αυτόματων νέων γραμμών και του Τραμ.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

dikaiologitika.gr

Νεότερη Παλαιότερη