Περιφέρεια Αττικής: Εργασίες καθαρισμού και απομάκρυνσης ογκωδών από ρέματα του Βορείου Τομέα Αθηνών


Με σταθερό ρυθμό συνεχίζονται από τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής, οι παρεμβάσεις καθαρισμού σε ρέματα στα βόρεια προάστια για την αντιπλημμυρική προστασία περιοχών που γειτνιάζουν με αυτά. Οι εργασίες περιλαμβάνουν καθαρισμούς, απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων που εμποδίζουν την ελεύθερη απορροή των νερών προς τα κατάντη και εργασίες αντιστήριξης των πρανών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των εργασιών καθαρισμού που εκτελέστηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών κατά την προηγούμενη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω παρεμβάσεις:

1. Καθαρισμός ρέματος από οδό Γεωργίου Λύρα έως Λεωφόρο Θεσσαλονίκης και απομάκρυνση τριών μεγάλων δέντρων του ρέματος στο ύψος των οδών Γυθείου, Νεάρχου και Θέτιδος και 5 μεγάλων δέντρων στο ρέμα Πύρνας από την Οδό Χαριλάου Τρικούπη έως την οδό Διονύσου στα διοικητικά όρια του Δήμου Κηφισιάς.

2. Απομάκρυνση δύο δέντρων στο ρέμα Χαλανδρίου επί της οδού Κεφαλληνίας στα διοικητικά όρια του Δήμου Αμαρουσίου.

3. Καθαρισμός του ρέματος Χαλανδρίου από την Οδό Σολωμού έως την οδό Γρηγορίου Γυφτοπούλου στο ύψος του Δήμου Χαλανδρίου.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για τις εργασίες καθαρισμού και τις λοιπές παρεμβάσεις που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής στα ρέματα της Αττικής από το Παρατηρητήριο Αντιπλημμυρικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.


 

Νεότερη Παλαιότερη