Από Δευτέρα ανοιχτά κομμωτήρια - βιβλιοπωλεία και αγορές με click away - Τι αλλάζει στην απαγόρευση κυκλοφορίας


Ανοίγουν τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία σε όλη τη χώρα, ενώ τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν με τη μέθοδο του click away.

Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας  η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22.00 (αντί για τις 21.00) έως τις 05.00 το πρωί θα παραμείνει σε ισχύ έως τις 7 Ιανουαρίου. 
 
 
Με τη μέθοδο click away, οι καταναλωτές μπορούν να πραγματοποιήσουν παραγγελία και στη συνέχεια να μεταβούν στο κατάστημα για την παραλαβή.

Οι παραγγελίες θα πραγματοποιούνται είτε ηλεκτρονικά, μέσω του e-shop του καταστήματος, είτε τηλεφωνικά. Οι πληρωμές θα γίνονται είτε ηλεκτρονικά, είτε με POS στο εξωτερικό της επιχείρησης, αντίστοιχα.

Για την παραλαβή της παραγγελίας από το κατάστημα, θα πρέπει να σταλεί μήνυμα στο 13033, με τον αριθμό 2
 
Υπενθυμίζεται, ότι στο μήνυμα sms στέλνουμε: τον αριθμό (λόγος μετακίνησης), ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας.

Ταυτόχρονα κατά τη μετακίνηση  και παραλαβή της παραγγελίας από το κατάστημα οι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους:
 
- ηλεκτρονική απόδειξη πληρωμής ή απόδειξη αποστολής μηνύματος SMS από την επιχείρηση που θα αναφέρει την επωνυμία της επιχείρησης (ΑΦΜ), την επωνυμία του πελάτη και την ακριβή ώρα, κατά την οποία θα μπορεί ο πελάτης να παραλαμβάνει την παραγγελία του. 
 
- θα επιτρέπεται μόνο σε ένα άτομο να μεταβαίνει στο κατάστημα για την παραλαβή, ενώ το click away αφορά θα εφαρμόζεται μόνο σε καταστήματα με εξωτερική είσοδο στον δρόμο.

Σ' όλες τις μετακινήσεις, οι πολίτες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο.


Νεότερη Παλαιότερη