Ποιοι εξαιρούνται από την απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού


Η απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού ισχύει έως τις 7 Ιανουαρίου. Όμως υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις στις οποίες κάποιοι έχουν την δυνατότητα να μετακινηθούν. 

Παρακάτω αναφέρονται οι 4 κατηγορίες για τις οποίες θα επιτρέπεται η κατ΄ εξαίρεση μετακίνηση εκτός νομού και είναι οι εξής:

- επιστροφή στη μόνιμη κατοικία (με το Ε1). Δηλαδή όσοι μπορεί να εργάζονται εκτός νομού της κατοικίας τους και θέλουν να επιστρέψουν τις γιορτές στο σπίτι τους.

- επανένωση οικογενειών (με το Ε1). Αυτή η περίπτωση αφορά διαζευγμένα ζευγάρια που ο ένας γονέας θα πρέπει να μετακινηθεί εκτός νομού.

- λόγοι υγείας, με βεβαίωση από γιατρό

- επαγγελματικοί λόγοι με βεβαίωση από τον εργοδότη ότι είναι αναγκαία η εργασία του εκτός νομού είτε επαγγελματίες με έργα εκτός νομού που αποδεικνύεται με έγγραφα ανάθεσης έργου

Κυκλοφορία για συγκομιδή αγροτικών προϊόντων:

-Οι εργάτες θα πρέπει να διαθέτουν βεβαίωση εργασίας από τον εργοδότη τους,
-Οι ιδιοκτήτες και οι κληρονόμοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους το Ε9.
-Οι ελαιοπαραγωγοί θα πρέπει να έχουν μαζί τους τη δήλωση ΟΣΔΕ, βάσει της οποίας λαμβάνουν τις επιδοτήσεις.

Πληροφορίες
Όσοι πολίτες έχουν απορίες για θέματα που αφορούν στο ισχύον πλαίσιο για τις μετακινήσεις μπορούν να καλούν στον τηλεφωνικό αριθμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος είναι 2131510932.

Για τα ζητήματα που αφορούν, πιο συγκεκριμένα, στη λειτουργία των επιχειρήσεων ο αντίστοιχος τηλεφωνικός αριθμός είναι το 1520 της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή.

Νεότερη Παλαιότερη