Συνελήφθη από το Α.Τ. Αγίας Παρασκευής ο άνδρας με τα 7 ονοματεπώνυμα που έκλεβε οδηγούς ταξί


Όχι ένα, ούτε δύο αλλά 7 διαφορετικά ονόματα είχε ένας άντρας που συνελήφθη από την ΕΛΑΣ στις 20 Οκτωβρίου στην Αθήνα, κατηγορούμενος για ληστεία και κλοπές κατ' εξακολούθηση.

Μετά από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, από την αστυνομία δόθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του αλλοδαπού, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής.

Ο κατηγορούμενος εμφανίζεται στην ανακοίνωση να έχει… επτά διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας. 
Δείτε εδώ τα στοιχεία και τις φωτογραφίες του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ως προς τη μεθοδολογία του, ο συλληφθείς επιβιβαζόταν ως πελάτης σε ταξί και αφού κάθονταν πάντα στη θέση του συνοδηγού, ζητούσε τη μετάβαση του σε κοντινή απόσταση με χαμηλό κόμιστρο και έχοντας τοποθετήσει στα πόδια του, ως μέσο κάλυψης, ένα σακίδιο πλάτης, αφαιρούσε με αστραπιαίες κινήσεις από το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου το περιεχόμενο τους (πορτοφόλια, χρήματα, τσαντάκια, πιστωτικές κάρτες, τηλεφωνικές συσκευές κλπ).

Σε μία δε των περιπτώσεων, που έγινε αντιληπτός από τον παθόντα, τον απώθησε βίαια και διέφυγε με τα αφαιρεθέντα.

Από την έρευνα έχουν εξιχνιαστεί μέχρι στιγμής 1 περίπτωση ληστείας και 12 περιπτώσεις κλοπών.

Επιπρόσθετα, σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης και ένα ένταλμα βίαιης προσαγωγής για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες, κλοπές και επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων και προκειμένου να εξιχνιαστούν άδηλες υποθέσεις παρόμοιων άδικων πράξεων σε βάρος οδηγών ταξί, που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο της σύλληψης χρόνο.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6391200 του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας έως την 23-4-2021, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.
 
 newsbeast.gr
Νεότερη Παλαιότερη