Σύλλογος Κατοίκων Τσακού: Διάλυση ή αναβάθμιση των Δημοτικών Ιατρείων;

Τα Δημοτικά Ιατρεία, υπήρξε ένας θεσμός που λειτούργησε για να καλύψει τις ανάγκες της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Φροντίδας (ΠΦΥ). Τα δημοτικά ιατρεία μετράνε 25 χρόνια λειτουργίας.

Τι συμβαίνει όμως σήμερα με την λειτουργία των δημοτικών Ιατρείων;

Τα τελευταίο χρόνια παρατηρούμε μια συνεχή υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας από τα δημοτικά ιατρεία  με ευθύνη όλων των δημοτικών Διοικήσεων μέχρι σήμερα,
αντί να αναβαθμίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες και μάλιστα μέσα στην πρωτόγνωρη οικονομική και τώρα  υγειονομική κρίση που ζήσαμε και ζούμε.
 
Ο σύλλογος των κατοίκων Τσακού με εγγραφές παρεμβάσεις του στον Δήμο είχε εγκαίρως επισημάνει τα λειτουργικά αλλά και ουσιαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημοτικό ιατρείο ειδικά του Τσακού (όπως ακαταλληλότητα χώρου, έλλειψη σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού, έλλειψη ειδικοτήτων ιατρικού προσωπικού κ.λ.π.)  
.
Στην τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης, την Δευτέρα 23-11-2020, ο εκπρόσωπος του συλλόγου μας, έθεσε για πολλοστή φορά, το πρόβλημα των Δημοτικών ιατρείων στην Δημοτική αρχή και δεν πήρε καμία απάντηση.
 
Δεν πέρασαν ούτε δύο εικοσιτετράωρα, από την στιγμή που θέσαμε το πρόβλημα των Δημοτικών Ιατρείων και η πτώση των σοβάδων της οροφής του δημοτικού ιατρείου του Τσακού, ήρθε και «καταπλάκωσε»τις ήδη υποβαθμισμένες Υπηρεσίες, εν ώρα εργασίας με κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητας των εργαζόμενων στον χώρο...

Μας προβληματίζει η διαχρονική συνεχής απαξίωση και ζητάμε απαντήσεις.
 
Είναι στις προτεραιότητες της Δημοτικής αρχής η αναβάθμιση των Δημοτικών Ιατρείων έτσι ώστε

1. Να καλύπτουν την πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη των ανασφάλιστων και οικονομικά αδύναμων  συμπολιτών μας;

2. Να καλύπτουν ανάγκες  πρόληψης για όλες τις ομάδες του πληθυσμού της πόλης;

3. Η κάλυψη από υγειονομικό και ιατρικό προσωπικό  των περισσότερων ειδικοτήτων με εθελοντική εργασία;

4. Ο  εξοπλισμός να αναβαθμιστεί σύμφωνα με τις σημερινές ανάγκες ?

5. Η μετεγκατάσταση του Δημοτικού Ιατρείου στον Τσακό, είναι προτεραιότητα και μάλιστα σε άλλο χώρο ποιο προσβάσιμο σε όλους τους κατοίκους και ιδιαίτερα σε άτομα με ειδικές ανάγκες και μεγάλης ηλικίας;

Δεν θεωρούμε μετεγκατάσταση την προσωρινή φιλοξενία στον χώρο του ΚΑΠΗ!! Το ΚΑΠΗ έχει άλλο ρόλο και σκοπό!

Αν δεν παρθούν άμεσα όλα τα παραπάνω μετρά οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στην διάλυση αυτής της δομής. 
 
AΠΟΨΗ ΜΑΣ ΕΊΝΑΙ, OΤΙ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΝΑ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΜΑΖΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ.

Πιστεύουμε, πως είναι μια μεγάλη αδικία για τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής, η διάλυση αυτής της δομής. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως κάποτε κάποιοι μόχθησαν για να τη φτιάξουν, πρωτοπορώντας τότε και αποτελώντας θετικό  παράδειγμα.
    
Καλούμε τον Δήμαρχο, να σκεφτεί ξανά, να αναθεωρήσει κι ως γιατρός κι αυτός, να κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να δώσει ξανά ζωή στην απαραίτητη αυτή δομή της πόλης μας.   
                 
 
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

       
           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
Π. ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                         Ι.ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ
Νεότερη Παλαιότερη