Απανωτές συσκέψεις για νέα σχολεία στην Αγία Παρασκευή με πρωτοβουλία Γιαννακόπουλου – Τι συμφωνήθηκε με Ζορμπά και Κατσίπο

Απανωτές συσκέψεις για δημιουργία νέων σχολικών μονάδων στην Αγία Παρασκευή με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Γιαννακόπουλου. Τι συμφωνήθηκε με τον πρόεδρο του ΟΣΚ Τιμολέοντα Κατσίπο και το δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά.

Άλλη μια πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και Επικοινωνιών, Βασίλη Γιαννακόπουλου, για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής. Στο επίκεντρο αυτή τη φορά ήταν η δημιουργία νέων σχολικών μονάδων και η ενίσχυση με υλικοτεχνικό εξοπλισμό των σχολείων της πόλης.

Στην κατεύθυνση αυτή πραγματοποιήθηκε αρχικά συνάντηση με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της δημόσιας εταιρίας Κτιριακές Υποδομές (πρώην ΟΣΚ). κ. Τιμολέοντα Κατσίπο και στη συνέχεια σύσκεψη εργασίας παρουσία του Δημάρχου, κ. Βασίλη Ζορμπά. Ειδικότερα, εξετάστηκαν η κατασκευή 6ου Γυμνασίου καθώς και η επιτάχυνση των διαδικασιών απαλλοτρίωσης του ακινήτου όπου λειτουργούσε στο παρελθόν το ιδιωτικό σχολείο «ΜΑΚΡΗΣ». Για τα δύο αυτά ζητήματα συμφωνήθηκε να γίνει περαιτέρω εξειδίκευση τους σε νέα συνάντηση στην οποία θα μετέχουν επιτελικά στελέχη του Δήμου και του πρώην ΟΣΚ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Βασίλης Γιαννακόπουλος από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη ενεργεί προς όφελος της Αγίας Παρασκευής. Άλλωστε όπως ο ίδιος δηλώνει και εμπράκτως αποδεικνύει «η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί τον κατεξοχήν χώρο της σύνθεσης και της συνεργασίας δημιουργικών δυνάμεων που υπερβαίνουν κομματικά γραφεία και ταμπέλες». Προσωπικά, τονίζει σε όλους τους τόνους, «έχω επιλέξει να είμαι χρήσιμος και να δίνω μάχες που διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Δεν αρέσκομαι να είμαι παρατηρητής, θεατής ή καταγραφέας των προβλημάτων που ταλανίζουν τον συμπολίτη μου».

Κατά τον πρώτο χρόνο παρουσίας και δράσης του στην Περιφέρεια Αττικής απαριθμούμε τις δημόσιες δεσμεύσεις του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργου Πατούλη, για επίσπευση των διαδικασιών κατασκευής νέου Δημαρχείου και ενός σύγχρονου παιδικού σταθμού, την ανάπλαση και αποκατάσταση εκ βάθρων της κεντρικής οδού Δερβενακίων. Επίσης η δυνατότητα χρηματοδότησης της αποπεράτωσης του κολυμβητηρίου της πόλης καθώς και της υπογειοποίησης, εφόσον κατατεθεί ολοκληρωμένη μελέτη, της λεωφόρου Μεσογείων, στο ύψος της πλατείας της Αγίας Παρασκευής, που είχε προταθεί κατά τη διάρκεια της δημαρχιακής του θητείας τη δεκαετία του 2000.

Νεότερη Παλαιότερη