«Νίκη των Πολιτών»: Με ταλαιπωρία ξεκίνησε η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση

 


Με ταλαιπωρία παιδιών, γονιών και εκπαιδευτικών ξεκίνησε η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση

Ξεκίνησε επιτέλους, έστω και με καθυστέρηση, η στέγαση νηπίων και προνηπίων στις αίθουσες προκάτ των οδών Πατρόκλου και Λεωνίδου και έτσι φαίνεται να κλείνει το θέμα «Δίχρονη προσχολική εκπαίδευση» στην Αγία Παρασκευή.

Προσπαθήσαμε πολύ να βοηθήσουμε και γι αυτό θεωρούμε ότι αξίζει να υπενθυμίσουμε ορισμένα σημαντικά σημεία αυτού του πρώτου κύκλου:

 • Την πλήρη απραξία της Δημοτικής Αρχής Ζορμπά επί επτά ολόκληρους μήνες, (από τον Σεπτέμβριο 2019 έως τον Μάρτιο 2020),παρότι τους είχαμε επιστήσει την προσοχή από την αρχή! Μια απραξία η οποία εν τέλει τους οδήγησε αναγκαστικά στη λύση των containers!

Από τις συνολικά εφτά αίθουσες – containers (κόστους περί το μισό εκατομμύριο ευρώ) με τις οποίες θα εξυπηρετούνται οι ανάγκες της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, οι τέσσερις τοποθετήθηκαν μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο οικόπεδο της οδού Πατρόκλου, ενώ οι υπόλοιπες τρεις πριν από μερικές ημέρες σε προϋπάρχουσα ιδιοκτησία του Δήμου στην οδό Λεωνίδου.

Θυμίζουμε ότι το οικόπεδο της οδού Πατρόκλου περιήλθε στην κυριότητα του Δήμου έπειτα από ενέργειες της δικής μας Δημοτικής Αρχής! Μάλιστα, όταν το είχαμε εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, μαζί με άλλο ένα οικόπεδο στην οδό Πάρου (αλήθεια γιατί δεν το έχουμε αποκτήσει ακόμα;) είχαμε δεχθεί τη δριμεία κριτική από την παράταξη του νυν Δημάρχου για αυτή την επιλογή μας…

Ταυτόχρονα η Δημοτική Αρχή έχει δρομολογήσει την αποδοχή ακόμα μισού εκατομμυρίου ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης, για την «προσωρινή και επιπλέον» αγορά containers, που ακόμα δεν γνωρίζουμε ούτε πόσα θα είναι, ούτε πού θα τοποθετηθούν, ούτε ποιες ακριβώς ανάγκες θα καλύψουν.

Αναμένουμε επίσης την λειτουργία του 14ου Νηπιαγωγείου, ενός Σχολείου που αγωνιστήκαμε και καταφέραμε να δημοπρατήσουν οι Κτιριακές Υποδομές στη θητεία μας, και που δεν γνωρίζουμε ποιες ανάγκες θα εξυπηρετήσει.

Κλείνει λοιπόν εδώ αυτός ο πρώτος (μάλλον κακός), κύκλος του σήριαλ της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, που ανέδειξε ότι δεν ήταν ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την Δημοτική Αρχή.

Δυστυχώς το «στρίμωγμα» των παιδιών στα «μεταλλικά κουτιά», από τις μέχρι τώρα επισκέψεις που κάναμε, δεν φαίνεται να είναι καλή επιλογή. Θα ενημερώσουμε σύντομα για τα πολλά προβλήματα των αιθουσών-containers. Και θα ζητήσουμε να σκύψει ο Δήμος στο πρόβλημα πάντα σε αγαστή συνεργασία με την Σχολική κοινότητα!

Αγία Παρασκευή 9/10/2020

 

Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

«ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγ. Παρασκευής»

Νεότερη Παλαιότερη