Συνάντηση Δημάρχου Αγίας Παρασκευής με αντιπροσωπεία δημοτών αρμενικής καταγωγής

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Βασίλη Ζορμπά, πραγματοποιήθηκε, συνάντηση του με αντιπροσωπεία δημοτών Αρμενικής καταγωγής του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Η συνάντηση πραγματοποιείται, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του δήμου “σε μια συγκυρία όπου συνεχίζεται η απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν εναντίον του Ναγκόρνο Καραμπάχ, συνεπικουρούμενων από πλήθος στρατιωτικών μέσων της Τουρκίας και με μεγάλο αριθμό Τζιχαντιστών δολοφόνων που η ίδια μεταφέρει από τα μέτωπα της Συρίας και της Λιβύης”.

“Σκοπός της συνάντησης ήταν να μεταφέρει ο Δήμαρχος τα αισθήματα αγάπης που τρέφουν οι Δημότες και κατ επέκταση όλος ο ελληνικός λαός προς το δοκιμαζόμενο αδελφό λαό της Αρμενίας και να εκφράσει την ηθική στήριξη και συμπαράσταση του Δήμου μας στον αγώνα των αδελφών Αρμενίων και στα δεινά που υποφέρουν”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα ο Δήμαρχος εξέφρασε την ετοιμότητα του Δήμου να συνδράμει και υλικά, με τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, φαρμάκων κτλ στο μέτρο του δυνατού και στο πλαίσιο ευρύτερων πρωτοβουλιών, κατόπιν συνεννόησης με την ΚΕΔΕ, τις αρμόδιες κρατικές αρχές, την Εκκλησία της Ελλάδας και την αρμενική κοινότητα.

Τέλος, ο Δήμαρχος γνωστοποίησε στους παριστάμενους ότι “ο Δήμος πρόκειται να εκδώσει ψήφισμα συμπαράστασης προς τους Αρμένιους αδελφούς μας για το Ναγκόρνο Καραμπάχ”.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο ΓΓ του Δήμου Μιλτιάδης Κύρκος και ο σύμβουλος του Δημάρχου Αντιστράτηγος ε.α. Παναγιώτης Φαραντάτος.

Την αντιπροσωπεία της αρμενικής κοινότητας εκπροσώπησαν οι δημότες κυρίες Λούσι Σετιάν, Αραξή Ναταλή Σαρκισιάν και οι κύριοι Μαρτίκ Δεμιτζιάν και Γκριγκόρ Δεμιτζιάν.

Νεότερη Παλαιότερη