Πλατεία Αη Γιάννη: Πότε ελήφθη η πρώτη απόφαση για τραπεζοκαθίσματα και τι απέγινε

drawΤις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε μια σειρά γεγονότων και αντιπαραθέσεων γύρω από το θέμα της πλατείας του Αη Γιάννη. Μεταξύ άλλων έχει αναφερθεί πως σκοπός του Δήμου Αγίας Παρασκευής είναι η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία.


Του Στρατή Μαζίδη

Παρατηρώντας το σχέδιο της επερχόμενης προς ψήφιση ανάπλασης της πλατείας του Αη Γιάννη δεν προκύπτει κάτι τέτοιο καθώς θα προβλεπόταν ο δραστικός περιορισμός του χλωροτάπητα. Απεναντίας επεκτείνεται σε μεγάλο βαθμό η υπάρχουσα παιδική χαρά προς όφελος των παιδιών και πραγματοποιείται ένα εκτενές λίφτινγκ της πλατείας.


P-2

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε σχετική νύξη στο θέμα από τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, κ . Γκιζιώτη. Δε γνωρίζω αν η σημερινή Δημοτική Αρχή εξέτασε κάποια στιγμή ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αυτό όμως που θυμήθηκα κι έψαξα ακούγοντας τον κ. Γκιζιώτη είναι πως στις 7-6-2017 [https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%9D8%CE%9C%CE%A96%CE%A5-3%CE%A4%CE%95?inline=true] η τότε πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και αντίδημαρχος, Ελ. Πετσατώδη εισηγήθηκε "την έγκριση παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου στην πλατεία Αγ. Ιωάννη για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων  του καταστήματος «ΚitchenLab»" μετά από αίτημα του κ. Πετρετζίκη [ακόλουθο σχέδιο].


P-1

Μπορεί το αίτημα να αφορούσε μια έκταση συνολικού εμβαδού 19 τ.μ. ωστόσο είναι φανερό πως από την στιγμή κατά την οποία θα παρεχόταν αυτή η δυνατότητα σε έναν, στη συνέχεια πιθανότατα θα ακολουθούσαν πιθανότατα κι άλλοι με παρόμοια αιτήματα με ό,τι αυτό θα συνεπαγόταν.


Ίσως για αυτό η ψηφοφορία τότε ανάμεσα στα μέλη να έλαβε άλλες διαστάσεις. Μπορεί η απόφαση να πέρασε με 5-4 αλλά αυτό έγινε χάρη στη διπλή ψήφο της προέδρου αφού εκτός εκτός της Εφης Καψοκεφάλου που ψήφισε λευκό και του Ανδρέα Γκιζιώτη που καταψήφισε, λευκό ψήφισε από τη συμπολίτευση και ο κ. Κονταξής ενώ ο τότε αντιδήμαρχος Παπαγεωργιού απείχε.


Εκείνη την περίοδο η τότε συμπολίτευση μετρούσε ήδη 18 [είχαν προηγηθεί δύο ανεξαρτητοποιήσεις] και εξ αυτών οι δύο προαναφερθέντες φαινόταν πως δε θα το ψηφίζαν που σημαίνει ότι δε διασφαλίζονταν οι αναγκαίες 17 θετικές ψήφοι οι οποίες αποτελούν προαπαιτούμενο για τέτοιες αδειοδοτήσεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ενώ το θέμα ήταν στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου στις 8-6-2017, τελικά να αποσυρθεί και να μην ξανάρθει ποτέ...

Νεότερη Παλαιότερη