Η πρώτη ερώτηση που πρέπει να απαντηθεί για τις παιδικές χαρές

asimakopoulouΠαρατηρώντας το θέμα που έχει προκύψει με τις παιδικές χαρές, θα ήταν ενδεχομένως σωστό να πιάσουμε το νήμα από την αρχή. Αυτό που βλέπουμε στη φωτογραφία πράγματι δεν είναι παιδική χαρά. Δεν πρέπει λοιπόν να ψάξουμε να βρούμε το πώς μας προέκυψε;


Του Στρατή Μαζίδη

Κάποιοι στιγμή οι πολίτες πρέπει να ενημερωθούμε ως προς τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το κράτος, ανεξαρτήτως επιπέδου, όταν κάνει κάποιο έργο. Εν προκειμένω, η προηγούμενη Δημοτική Αρχή του κ. Σταθόπουλου, έκανε ένα διαγωνισμό για τη συντήρηση και ανάπλαση των παιδικών χαρών. Αυτός ο διαγωνισμός που κατέληξε λογικά στον εργολάβο ο οποίος μειοδότησε, είχε κάποιες προδιαγραφές.


Δεν πάει ο εργολάβος μέσα στην παιδική χαρά και κάνει ό,τι θέλει. Υλοποιεί αυτό για το οποίο έκανε την προσφορά και υπέγραψε με το Δήμο Αγίας Παρασκευής. Κινείται βάση της μελέτης και των σχεδίων.


Το ερώτημα λοιπόν που πρέπει να απαντηθεί, είναι ποιος σχεδίασε παιδική χαρά χωρίς τσουλήθρα, κούνια και γύρω-γύρω όλοι. Ήταν εξωτερικός συνεργάτης ή πρόκειται για μελέτη και σχέδιο της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου; Κι αν ισχύει το δεύτερο, οι αρμόδιοι κινήθηκαν τότε από μόνοι τους βάσει δικών τους εμπνεύσεων ή έλαβαν σχετικές οδηγίες ως προς το τι πρέπει να σχεδιάσουν; Καθώς επίσης με ποιο σκεπτικό υπήρξε αυτός ο σχεδιασμός.

Νεότερη Παλαιότερη