Ανάπλαση της πλατείας του Αγίου Ιωάννη και πρόταση μετονομασίας της σε "Ανοχής & Υπομονής"

lampsiΚοντά τρεις ώρες συζήτηση για το θέμα της ακύρωσης από την Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) της απόφασης ακύρωσης της ανάπλασης της πλατείας του Αγίου Ιωάννη. Ωστόσο ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Ζορμπάς ξεκαθάρισε χθες στο θέμα που έφεραν από κοινού μείζον και ελάσσον αντιπολίτευση ότι θα προσφύγει στα αρμόδια δικαστικά όργανα για την ακύρωση της ακύρωσης της ακύρωσης της ανάπλασης. Ναι σωστά το έγραψα. Η ακύρωση, της ακύρωσης, την ακύρωση, ω ακύρωση.


Του Στρατή Μαζίδη


Ειλικρινά δεν μπόρεσα να βγάλω μια άκρη χθες. Οι μεν καταγγέλλουν τον δε, ο δε ξεσκεπάζει τους μεν, ο καθένας ερμηνεύει την πραγματικότητα και τα δεδομένα με πειστικό τρόπο. Σταθόπουλος και Οικονόμου να προειδοποιούν το Δήμαρχο ότι θα βάλει το Δήμο σε περιπέτειες γιατί τα ίδια έκανε και με τη ΔΕΒΣΑΠ χωρίς λόγο και τώρα τρέχουν 17 άνθρωποι, ο Ζορμπάς να παρουσιάζει καταγγελίες και να μιλά για αδιαφανείς διαδικασίες, ο άλλος το ένα, ο παράλλος το άλλο. Όπως λέει κι ο ποιητής "ο άνδρας να γεννήθηκε ή η γυναίκα πρώτα; Η κότα έκανε τ'αυγό ή το αυγό την κότα;".


Ο καθένας είχε τη δική του ιστορία. Τώρα το γιατί πρέπει να αναπλάσουμε μια πλατεία που εδώ και καιρό αποτελεί γκρίζα ζώνη, δε γίνεται εύκολα αντιληπτό. Ούτε επίσης είναι κατανοητό ως πότε ο τοπικός Σύλλογος, ο οποίος εκπροσωπεί μόνο τα μέλη του θα επικαλείται το παραχωρητήριο. Όχι σε υπόγειο πάρκινγκ, μη το ένα, άσε το άλλο. Από την στιγμή κατά την οποία έπαψε να είναι ιδιοκτήτης του οικοπέδου, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως τέτοιος. Και σε τελική ανάλυση ας του την επιστρέψει ο Δήμος να την κάνει ό,τι επιθυμεί.


Η περιοχή του Αη Γιάννη είναι υπερ-ευνοημένη σε σχέση με άλλες γειτονιές που ζούμε οι λοιποί παρακατιανοί και δεν έτυχε να έχουμε πρώην δημάρχους, συμβούλους, στελέχη δημοτικών αρχών κτλ. Και πεζοδρόμια αναπλασμένα έχει, και στις γιορτές έστω μόνο αυτή στολίζεται και τα πάντα γύρω από τη συγκεκριμένη περιοχή περιστρέφονται.


Προτείνω τη μετονομασία της σε πλατεία "Ανοχής & Υπομονής". Ποιων; Των υπολοίπων δεκάδων χιλιάδων κατοίκων της Αγίας Παρασκευής που δεν ασχολείται μαζί τους κανένας.

Νεότερη Παλαιότερη