Ως πότε θα συνεχιστεί αυτή η αντιπαράθεση χωρίς νόημα;

[caption id="attachment_85344" align="aligncenter" width="560"]child-827487_960_720 Pezibear / pixabay[/caption]

Μια ακόμη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Το βασικότερό της θέμα ήταν η διαδικασία ψήφισης για Συμπαραστάτη του Δημότη, κάτι που όπως αναμενόταν, δεν οδήγησε σε εκλογή.


Του Στρατή Μαζίδη


Η συνεδρίαση δεν ξεχώρισε για κάτι εκτός από τη συνήθη γκρίνια που συντηρεί μια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα. Ακούγαμε πχ τον τ. Δήμαρχο, κ. Σταθόπουλο, επί πόση ώρα να απασχολεί τη συνεδρίαση σχετικά με την ανακοίνωση για την επικείμενη ανάπλαση της Αιγαίου Πελάγους όπου δε μνημονεύτηκε ο ίδιος και η Δημοτική του Αρχή. Διαμαρτυρήθηκε μάλιστα που ο Δήμαρχος δεν τον φώναξε στην υπογραφή της σύμβασης. Και ποιος έγραψε την ανακοίνωση; Και το έκανε μόνος του ο Φίλιππος; Και το ένα και το άλλο.


Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε ο κ. Ζορμπάς πράγματι να τον μνημονεύσει. Το πολιτικό fair πάντα δίνει πόντους. Αλλά μέχρι εκεί. Δεν το έκανε. Είναι πράγματι άσχημο να αισθάνεσαι ότι ακυρώνεται ή καλύτερα, διαγράφεται η δουλειά σου για κάτι. Ίσως τώρα ο κ. Σταθόπουλος μπορεί να καταλάβει πως ένιωσαν όλοι όσοι ακυρώθηκαν από το Μάιο του 2014 και εντεύθεν. Πχ η κ. Φλατσούση που της διέλυσαν το 10ημερο με πρόσχημα ένα νέο δρώμενο στην ΕΡΤ που ήδη καταργήθηκε ή κ. Μουχτούρη καθώς αυτή πρώτη ξεκίνησε το Κέντρο Γυναίκας πάνω σε μια ιδέα του αείμνηστου Βουτσινά.


Σε κάθε περίπτωση η κριτική προς τη Δημοτική Αρχή και όχι μόνο από τη Νίκη, είναι οξύτατη αλλά σε πεδία που δεν αφορούν εμάς τους δημότες.


Δεν είδαμε κανέναν να ρωτά:

- Τι γίνεται με τα Χριστούγεννα; Πότε θα στολίσετε; Πού είναι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων; Θα δούμε φέτος κάτι διαφορετικό ή μια από τα ίδια;

- Πού βρισκόμαστε με τις 21 καλοκαιρινές εξαγγελίες του Δημάρχου; Τι έχει κάνει και σε ποιον τομέα; Με ποιες ασχολήθηκε; Με ποιες δεν ασχολήθηκε και γιατί;


- Ποιοι είναι οι άμεσοι στόχοι του κ. Ζορμπά με την εκλογή του στο ΔΣ της ΠΕΔΑ;

- Τι συμβαίνει με τις παιδικές χαρές που ανακαινίζονται με όργανα αμφιβόλου ποιότητας και ασφάλειας;

- Τι σκοπεύουμε να κάνουμε με το θέμα της εγκληματικότητας στην Αγία Παρασκευή;

- Γιατί κάποια στελέχη της Δημοτικής Αρχής εμφανίζονται κάπως επιθετικά στα κοινωνικά μέσα;

- Τι γίνεται με το θέμα του Πρίγγουρη; Σε ποιες ενέργειες προέβη η Δημοτική Αρχή μετά την τελευταία συνεδρίαση του Σώματος και όσα ο κ. Ζορμπάς προανήγγειλε;

- Τι θα κάνουμε με τη βαδισιμότητα της Μεσογείων;

- Υπάρχει κάποια πολύ σοβαρή εξέλιξη τις τελευταίες εβδομάδες για την οποία δεν έχουμε ενημερωθεί ακόμη;

Εκτός από τα προσωπικά του καθενός [σεβαστά και αυτά], δεν ακούσαμε κάποια ερώτηση για αυτά που ενδιαφέρουν τους πολλούς.
Νεότερη Παλαιότερη