9χρονος που έτρωγε τιμωρίες γιατί ζωγράφιζε στην τάξη έκλεισε δουλειά να διακοσμήσει εστιατόριο

mikros_zografos

Ο 9χρονος Joe Whale έτρωγε συνέχεια τιμωρίες στο σχολείο επειδή αντί να προσέχει στα μαθήματα, ζωγράφιζε. Αλλά οι γονείς του αποφάσισαν αντί να τον μαλώσουν να τον ενθαρρύνουν να αναπτύξει το ταλέντο του. Έτσι τον έστειλαν να παρακολουθήσει μαθήματα καλλιτεχνικών μετά το σχολείο και απ’ ό, τι φαίνεται το ταλέντο του αναγνωρίστηκε.

1

Το εστιατόριο «Number 4» που βρίσκεται στο Shrewsbury της Αγγλίας, είδε την δουλειά του και του ζήτησαν να διακοσμήσει έναν τοίχο του καταστήματος. Ο Joe έχει γνωστός ως «Doodle Boy» και έχει δική του ιστοσελίδα και social media για να προβάλλει τα έργα του.

2-22

14

Όλα του τα τετράδια είναι καλυμμένα με ζωγραφιές

Ο πατέρας του λέει ότι του άρεσε πάντα να ζωγραφίζει, κάτι που παρατήρησαν και οι δάσκαλοι του που τώρα μοιράζονται τις ζωγραφιές του στο Ίνσταγκραμ

4

Το ταλέντο του πρόσεξαν και οι υπάλληλοι του εστιατορίου «Number 4»

6

Του πήρε περίπου 12 ώρες να ζωγραφίσει ολόκληρο τον τοίχο.

8

Ο πατέρας του τον πηγαίνει να ζωγραφίζει κάθε μέρα μετά το σχολείο και λέει: ««Θα συμβούλευα τους γονείς να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να ακολουθούν το πάθος και τα όνειρά τους», ενώ δηλώνει πολύ χαρούμενος που ο μικρός έκλεισε την πρώτη του «δουλειά» σε τόσο μικρή ηλικία.

10

Πολλοί καλλιτέχνες θα ζήλευαν την δημιουργική του ελευθερία

12

Το στυλ ζωγραφικής του ονομάζεται Doodling και πρόκειται για απλά σχέδια που είτε έχουν συγκεκριμένες αναπαραστάσεις ή αποτελούνται από τυχαίες και αφηρημένες γραμμές και συναντάται συνήθως σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας μιας και δεν απαιτεί ιδιαίτερη αυτοσυγκέντρωση. Το αντίθετο μάλιστα, όσο πιο ελεύθερα είναι τα σχέδια τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα.

Χρειάζεται σίγουρα έντονη φαντασία για να πετύχει και ο Joe φαίνεται ότι την έχει

Είναι στο σωστό δρόμο για να γίνει ένας σπουδαίος καλλιτέχνης

11

3

13

15

 

omorfhzwh.gr

Νεότερη Παλαιότερη