Με βάση αυτές τις εικόνες, γιατί να πληρώνουμε δημοτικά τέλη;

IMG_7827Για ποιο λόγο πληρώνουμε δημοτικά τέλη σε ένα Δήμο; Για να απολαμβάνουμε υπηρεσίες καθαριότητας και οδοφωτισμού, είναι η απάντηση. Για αυτό και αποκαλούνται επίσης ανταποδοτικά. Ωστόσο αρκετοί στην Αγία Παρασκευή περισσότερο δίνουμε, παρά λαμβάνουμε.


Του Στρατή Μαζίδη


Στις φωτογραφίες βλέπετε δύο μικρά πράσινα βουνά που έχει αποκτήσει η γειτονιά μας εδώ και περίπου δύο μήνες, το πρώτο μάλιστα όλο και μεγαλώνει. Λίγο παραπάνω υπάρχει κι άλλο βουνό που σχηματίζεται. Επίσης σε κοντινό σημείο σε κάθετο δρόμο, εδώ και περίπου ένα μήνα υπάρχει ένας σωρός από μπάζα.


Ίσως τώρα που θα δημοσιευθούν αυτές οι εικόνες, τα βουνά να εξαφανιστούν, όπως σε συνέβη σε προγενέστερα άρθρα μας όταν λίγες ημέρες μετά η αιτία της παρέμβασής μας είχε αποκατασταθεί.


Προσωπικά όμως αναρωτιέμαι, για ποιο λόγο να πληρώνω δημοτικά τέλη; Για να έρχεται πχ η "άξια υπηρεσία καθαριότητας" όπως την έχει χαρακτηρίσει ο Δήμαρχος, να μαζέψει τα κομμένα κλαδιά από απέναντι αφήνοντας ένα σωρό σκουπίδια στη δική μου πόρτα; Ή για να αφήνει απομεινάρια και να πρέπει να γράψουμε για να μαζευτούν μετά από 20 ημέρες;


IMG_7828


Ο Δήμαρχος είχε πει ότι η υπηρεσία καθαριότητας εντοπίζει τα μπάζα και ειδοποιεί τον εργολάβο που τα περισυλλέγει. Εδώ και ένα μήνα που υπάρχουν μπάζα στο οδόστρωμα σε γειτονικό μου δρόμο, τι ισχύει; Ειδοποίησε τον εργολάβο κι αυτός αδιαφορεί ή όχι;


Επίσης με τα ξερόκλαδα γνωρίζουμε ότι κανείς πρέπει να ενημερώνει την υπηρεσία για να τα μαζέψει. Στις περιπτώσεις που βλέπετε (γιατί θα μπορούσα να είχα άλλα τρία σημεία φωτογραφημένα) έχει ειδοποιηθεί η υπηρεσία; Κι αν δεν έχει, τα απορριματοφόρα δεν ενημερώνουν; Άνθρωποι του δήμου που περιδιαβαίνουν τους δρόμους της πόλης μας, δεν ενδιαφέρονται; Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω.


Όπως επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί ακόμη έχουμε κάποιους θεοσκότεινους δρόμους σε αυτήν την πόλη όπως η Ευεργέτου Γιαβάση όπως πάμε για την πλατεία Αγίας Παρασκευής στο τμήμα Αυγής - Λεωνίδου ή η Ανθέων.


Το παράδοξο είναι ότι ο Δήμος Αγίας Παρασκευής διαχρονικά καμαρώνει για το μεγάλο αποθεματικό στην καθαριότητα. Εμείς όμως οι δημότες δεν καμαρώνουμε. Είναι τα χρήματά μας και δεν τα δώσαμε για να κάθονται στην τράπεζα. Η πόλη πονάει τόσο στην καθαριότητα όσο και στο φωτισμό. Η αξιοποίηση των χρημάτων που πληρώνουμε αποκλειστικά για αυτόν τον σκοπό, είναι υποχρέωση, ούτε καν επιλογή.

Νεότερη Παλαιότερη