Το φαινόμενο μετά από 23 χρόνια στην αυτοδιοίκηση να στηρίζεσαι σε παίκτες από το Survivor

stath-survΣτις 11 Φεβρουαρίου 2018 η προσκείμενη στο ΣΥΡΙΖΑ ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδα "Νέα Σελίδα" συμφερόντων Λιβάνη (διαβάστε εδώ) αναρτούσε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο πρώην παίκτης του Survivor θα είναι "υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ στην Αγία Παρασκευή". Καθώς η είδηση δε διαψεύστηκε από καμία πλευρά, ιδίως αυτή του Δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου που μας απασχολεί, μπορούμε να εκθέσουμε τον σχετικό προβληματισμό μας.


Του Στρατή Μαζίδη


Το 2014 (όπως και τις προηγούμενες φορές) ο κ. Σταθόπουλος συνέθετε ένα ψηφοδέλτιο με αυτοδιοικητικά γνωρίσματα. Χαρακτηριστικό το άνοιγμα στην πλευρά Χατζηανδρέου ή η υποψηφιότητα του π. προέδρου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Νίκου Φαλκώνη. Σήμερα πέντε χρόνια αργότερα και με το χρώμα του "ανεξάρτητου" να έχει χαθεί με τις αποχωρήσεις των ισχυρών προσωπικοτήτων από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους (πχ Λογοθέτης, Σιδέρης) βλέπουμε πως υπάρχει μια στροφή στην κατεύθυνση αναζητώντας επικοινωνιακές υποψηφιότητες με μεγάλη αναγνωρισιμότητα που θα μπορούσαν να φέρουν πολλές ψήφους.


Αυτό είναι και η επιβεβαίωση της αποτυχίας της Δημοτικής Αρχής. Μετά από πέντε χρόνια θητείας, η αναγνωρισιμότητα όφειλε να προέκυπτε νομοτελειακά από μια μεταμορφωμένη πόλη και σημαντικά έργα που θα ήταν ήδη σε εξέλιξη. Κακά τα ψέματα. Πέντε χρόνια διοίκησης με φιλική κυβέρνηση και περιφέρεια έπρεπε να είχαν απογειώσει την Αγία Παρασκευή. Αυτό όμως δε συνέβη και τελικά περιοριστήκαμε στην αγορά ενός ανικήτου που 20 μήνες μετά εξακολουθούμε να μην έχουμε σχέδιο για την επόμενη ημέρα του αλλά ένα συνολικό λογαριασμό 8 εκ. ευρώ που θα πρέπει να πληρωθούν για να πάρουμε πίσω τα 2,5 εκ. ευρώ.


Τα πάρκα σε Πευκάκια και Σπυρούδη είναι σε απαράδεκτη κατάσταση, ενώ πέρασε ακόμη μια θητεία μετά από εκείνη του Β. Ζορμπά που δεν έγινε τίποτε με το πάρκο Νεαπόλεως. Η πόλη εξακολουθεί να υποφέρει όσον αφορά τη βαδισιμότητα (πχ Μεσογείων) και να στερείται στοιχειωδών υποδομών (αθλητικοί χώροι, κολυμβητήριο).


Συνεπώς πρέπει από αλλού να αντλήσεις αυτήν την αναγνωρισιμότητα. Την αναζητάς έτοιμη από πρόσωπα. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι ένας επιχειρηματίας, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αντίδραση των περιοίκων της πλατείας του Αη Γιάννη στην πιθανή επιβεβαίωση της υποψηφιότητας που όμως αν δεν είχε αναγνωρισιμότητα, πολύ αμφιβάλλω αν ο κ. Δήμαρχος θα τον πρέσαρε για να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιό του. Σύμφωνα με κύκλους του εν δυνάμει υποψηφίου, όχι απλά δεν αυτοπροτάθηκε όπως ανέφερε το δημοσίευμα, αλλά δέχθηκε κάμποσα τηλέφωνα για να ενδώσει. Κι είναι απορίας άξιον πως το σκέπτεται κιόλας όταν έχει μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία από πολλούς στην παράταξη του Δημάρχου.


Εν κατακλείδι, μια επικοινωνιακή διαχείριση της τρέχουσας θητείας δεν μπορούσε να κινηθεί διαφορετικά στη σύνθεση του ψηφοδελτίου. Επί πέντε χρόνια ο Δήμαρχος μετατρέπει σε ειδήσεις πράγματα όπως η επιδιόρθωση ενός ρολογιού, η αντικατάσταση πεζοδρομιακών πλακών ενώ κάθε τρεις και λίγο ευχαριστεί τους έμμισθους υπαλλήλους του Δήμου επειδή εργάζονται. Μας βομβαρδίζει με αχρείαστες πληροφορίες, ανταγωνίζεται τα ΜΜΕ αντί να συναγωνίζεται τους Δημάρχους των άλλων πόλεων ενώ κρατά στο συρτάρι του κάποια πολύ ενδιαφέροντα χαρτιά για τα οποία όμως δε μας ενημερώνει όπως θα όφειλε.


Μια επικοινωνιακή διοίκηση νομοτελειακά θα κατέληγε και σε ένα ψηφοδέλτιο με αντίστοιχα γνωρίσματα. Οι δημότες καλούνται να σταθμίσουν πολύ σοβαρά τα δεδομένα. Για άλλους το τέλος είναι το Μάιο, ενώ για εμάς τους κατοίκους όλα ξεκινούν το επόμενο πρωί.


 

 
Νεότερη Παλαιότερη