Η αποθέωση του τίποτα - Πανηγυρίζουμε και ευχαριστούμε τους πάντες επειδή δούλεψε ένα ρολόι

roloiΠλήθος αντιδράσεων και καυστικών σχολίων δημοτών έχει προκαλέσει η ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Παρασκευής σύμφωνα με την οποία αποκαταστάθηκε η λειτουργία ενός ρολογιού στην κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής. Ο Δήμος μάλιστα ευχαριστεί τους υπαλλήλους επειδή απλά έκαναν τη δουλειά τους για την οποία πληρώνονται σε μια εποχή όπου ο μισός πληθυσμός είναι άνεργος.

Του Στρατή Μαζίδη

Έχει πραγματικά παρατραβήξει το θέμα με το να αναδεικνύονται σε "μεγάλες επιτυχίες" τα αυτονόητα. Μπαλώματα δρόμων βαπτίζονται ασφαλτοστρώσεις και αντικαταστάσεις μερικών πλακών πεζοδρομίου μεταμορφώνονται σε αναπλάσεις. Δουλεύει ένα ρολόι, με τα καλώδια να κρέμονται, και τρέχουμε να μοιράσουμε συγχαρητήρια.

Είναι λυπηρό να ζούμε μια κατάσταση η οποία μας μετατρέπει σε μίζερους δημότες μιας πόλης β' κατηγορίας όπου θα πρέπει να χαιρόμαστε για το αυτονόητο. Μας κατεβάζει τον πήχυ των προσδοκιών και των απαιτήσεων που θα έπρεπε (και πρέπει) να έχουμε σε ένα δήμο στερούμενο βασικών υποδομών.

Ό,τι αποπειράται η κυβέρνηση σε κεντρικό επίπεδο μετατρέποντας την κοινωνία σε δυστυχισμένους ανθρώπους που θα εξαρτώνται από επιδόματα, ομοίως το βλέπουμε και στο Δήμο. Θα ανάβουν τα φώτα, θα μαζεύονται τα σκουπίδια, θα είναι ανοικτοί οι όποιοι αθλητικοί χώροι και θα κάνουμε τεμενάδες.

Κάτι δεν πάει καλά και δεν είναι το ρολόι της φωτογραφίας. Ίσως τώρα να δούμε πόσος χρόνος χάθηκε συνολικά.

 
Νεότερη Παλαιότερη