Να δούμε ποιοι θα βάλουν πλάτη την Τρίτη για να παραβιαστεί ξανά μια ξεκάθαρη απόφαση

iolas1Μετά από μια ανάπαυλα περίπου ενός μηνός, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίας Παρασκευής συνεδριάζει ξανά την Τρίτη με αρκετά ενδιαφέροντα θέματα. Για άλλη μια φορά όμως καλείται το Σώμα να ψηφίσει την παραβίαση μιας απόφασης που το ίδιο έλαβε! Μόνο που πλέον εισερχόμαστε στην τελική προεκλογική ευθεία και τα λάθη στοιχίζουν. Εν προκειμένω το Σώμα θα κληθεί να παραβιάσει για ακόμη μια φορά την απόφαση του καλοκαιριού του 2017 για την απόκτηση της βίλας Ιόλα όπου ρητά απαγορεύεται η πρόσβαση στο κοινό πριν την ανακαίνισή της.


Του Στρατή Μαζίδη


Μια απόφαση που έχει ήδη παραβιαστεί δύο φορές και μάλιστα σε μια από αυτές είδαμε φωτογραφίες μαθητών του Δημοτικού δίπλα σε σκουπίδια, κατεστραμμένα υλικά και σύριγγες από χρήση ναρκωτικών.


Αυτήν τη φορά έχουμε ήδη ξεκινήσει με κάποιες ιδιαιτερότητες. Στην αρχική πρόσκληση για τη συνεδρίαση στο 8ο θέμα της ημερήσιας διάταξης διαβάζουμε:


8. Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη διοργάνωση εκδηλώσεων στη κτήμα Ιόλα (εισήγηση: Δήμαρχος κ. Ι Σταθόπουλος).


Λίγο αργότερα εστάλη ορθή επανάληψη:


8. Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη διοργάνωση θεσμού εκδηλώσεων στo κτήμα Ιόλα (εισήγηση: Δήμαρχος κ. Ι Σταθόπουλος).


Εδώ προκύπτει ότι δεν πρόκειται για κάτι γενικό κι αόριστο. Η διοργάνωση "θεσμού" σημαίνει πως ήδη η Δημοτική Αρχή έχει κάτι συγκεκριμένο και προχωρημένο στο μυαλό της.


Εδώ όμως ανακύπτουν ορισμένα πολύ σοβαρά ζητήματα


Πρώτον, η Δημοτική Αρχή για ακόμη μια φορά παραβιάζει την απόφαση που η ίδια ψήφισε τον Ιούλιο του 2017 για την απόκτηση της Βίλας Ιόλα. Και μάλιστα το πράττει αυτό σε θέμα που αφορά τη δημόσια ασφάλεια.


Δεύτερον, η Δημοτική Αρχή προσβάλλει η ίδια την αξιοπιστία της. Στην επίμαχη συνεδρίαση του περυσινού καλοκαιριού και μπροστά στον κίνδυνο της καταψήφισης απεδέχθη στο παρά ένα το κείμενο των αντιδημάρχων Πετσατώδη - Σιδέρη, το οποίο και ενσωμάτωσε στην εισήγηση, δηλαδή το κατέστησε κτήμα της. Έκτοτε το έχει παραβιάσει αρκετά. Άραγε θα ψήφιζε οτιδήποτε εκείνο το βράδυ μόνο και μόνο για να περάσει το θέμα; Σας θυμίζει κάτι σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής σκηνής όλων των τελευταίων ετών;


Τρίτον, η κ. Πετσατώδη διασώθηκε με την πολεμική που δέχθηκε η οποία οδήγησε στην ανεξαρτητοποίησή της. Τι θα πράξει όμως την Τρίτη ο κ. Σιδέρης του οποίου η πρόταση παραβιάζεται συνεχώς και αδειάζεται ο ίδιος; Θα υπερψηφίσει πηγαίνοντας ενάντια σε κάτι που ο ίδιος πρότεινε;


Τέταρτον, δεδομένου ότι και οι Χατζηανδρέου - Φωτεινού είχαν υπερψηφίσει εξαιτίας ακριβώς αυτής της ενσωμάτωσης του κειμένου των αντιδημάρχων που προέβλεπε ρητά τη μη πρόσβαση στο κοινό μέχρι να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του ακινήτου, μπορούν να ισχυρισθούν πως παραπλανήθηκαν;


Πέμπτον, η ιδέα του θεσμού ανήκει στη Διοικούσα Επιτροπή; Γιατί δεν το εισηγείται τότε κάποιο άλλο μέλος της πλην του Δημάρχου; Για ποιο λόγο δε διαβάσαμε κάτι σχετικό στον τύπο; Αλλά η Επιτροπή αυτή θα παραβίαζε μέρος της ιδρυτικής της απόφασης; Έχει συνεδριάσει σχετικά με το θέμα; Υπάρχουν πρακτικά; Ποιο είναι το "έργο" της όλους αυτούς τους μήνες που υφίσταται ως όργανο; Πάντως ήδη έχει κυκλοφορήσει - και μάλιστα εκτός πόλης - συγκεκριμένο όνομα που έχει κλείσει για εκδήλωση. Τόσο βέβαια θεωρούνται όλα. Το οξύμωρο είναι ότι μέχρι το βράδυ της Κυριακής οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν είχαν εισήγηση στα χέρια τους.


Έκτον, είναι φανερό ότι τα κουκιά δε βγαίνουν όταν έχει απωλεσθεί η πλειοψηφία για τη Δημοτική Αρχή. Είναι επίσης γνωστό πως ο Ιόλας θα είναι ένα από τα δύο χαρτιά στα οποία θα στηριχθεί η σημερινή Δημοτική Αρχή για να επανεκλεγεί, ωστόσο κλειστός μέχρι να ανακαινισθεί της είναι εντελώς άχρηστος. Χρειάζεται λοιπόν να τον ανοίξει. Μόνη της όμως δεν μπορεί. Ακόμη κι αν έχει και τους 16, ακόμη κι αν ο κ. Σιδέρης υποχωρήσει για ακόμη μια φορά, πάλι θα της λείπει ένας. Χρειάζεται...βοήθεια. Έχει αποδειχθεί ότι υπάρχουν πρόθυμοί στο Δημοτικό Συμβούλιο που μπορούν άλλα να λένε και διαφορετικά να ψηφίζουν την τελευταία στιγμή για να αγοραστεί η βίλα αλλά και...απρόθυμοι να φροντίσουν πχ να βρίσκεται στη συνεδρίαση όλη τους η ομάδα, όπως και πέρυσι, όταν πέρασε το θέμα. Άλλωστε 8ο θέμα είναι, Τρίτη είναι πάλι, τα φαρμακεία θα είναι ανοικτά και ξανά κάποιοι "δικαιολογημένα" δε θα είναι συνεπείς στα καθήκοντα για τα οποία εξελέγησαν από τους συνδημότες τους.

Νεότερη Παλαιότερη