Τοποθέτηση ανελκυστήρα στο Χέλμειο: Δεν ξέρω αν το «κωλοβάρεσε» αλλά ντροπή είναι σίγουρα

xelmeioΘύελλα ξεσήκωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης ένα θέμα που θα έπρεπε να είχε επιλυθεί προ πολλού και αφορούσε στη «Συζήτηση και λήψη απόφασης για την διενέργεια του έργου «Κατασκευή Ανελκυστήρα στο 5ο -11ο Δημοτικό Σχολείο (Χέλμειο) με την διαδικασία της απευθείας διαπραγμάτευσης». Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής τρέχει στα μέσα του Ιουλίου και λίγο πριν το μήνα που σταματούν όλα στην Ελλάδα, να κατασκευάσει ανελκυστήρα στο Χέλμειο καθώς από το Σεπτέμβριο θα φοιτήσουν σε αυτό δύο παιδάκια με ειδικές ανάγκες τα οποία δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τις σκάλες.

Του Στρατή Μαζίδη

Το σημείο που προκάλεσε την τριβή είναι ότι η Δημοτική Αρχή επέλεξε να πάει σε απευθείας ανάθεση κάτι που για αρκετούς δημοτικούς συμβούλους (Πετσατώδη, Χατζηανδρέου, Τσιαμπάς) είναι παράνομο διότι δε συντρέχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις, ήτοι να έχει γίνει διαγωνισμός και να έχει κηρυχθεί άγονος, είτε να έχει ανακύψει έκτακτη ανάγκη. Ούτε το πρώτο ισχύει, ούτε το δεύτερο καθώς είναι γνωστό από καιρό πως τα δύο παιδάκια που είχαν εγγραφεί στο νηπιαγωγείο θα πήγαινουν και δημοτικό.

Και ο Δήμος ως υπηρεσίες γνώριζαν, και η Δημοτική Αρχή ομοίως. Δεν ξέρω αν το "κωλοβάρεσε" ο Δήμος Αγίας Παρασκευής όπως σχολίασε ο Κώστας Κρητικίδης, πιστεύω όμως ότι είναι ΝΤΡΟΠΗ. Όταν βέβαια εδώ και δύο χρόνια εκμηδενίζονται κωδικοί μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ απαραίτητων τεχνικών έργων στην πόλη για να βρεθούν τα χρήματα για την αγορά της Βίλας Ιόλας, είναι μάλλον ευνόητο γιατί μια δαπάνη όπως ακούστηκε € 60.000,00 παρέμενε στην κατάψυξη.

Τρέχει λοιπόν τώρα η Δημοτική Αρχή στο πάρα πέντε να λύσει το ζήτημα με έναν αμφισβητούμενο τρόπο. Δικαίωμά της. Γιατί ζητά όμως την έγκριση των υπολοίπων; Προσωπικά πάντως αν ήμουν σε θέση πολιτικής ευθύνης δε θα είχα αρκεστεί στο να στέλνω κατά καιρούς χαρτιά, για να λέω πως το κυνήγησα. Τι θα έκανα; Θα έλεγα εγκαίρως πως ή λύνουμε αυτό το θέμα τώρα ή γεια σας, πάω σπιτάκι μου.

Αναρωτιέμαι μόνο τι μπορεί να σκεπτόταν η μία μητέρα που βρέθηκε εκεί ακούγοντας την όλη συζήτηση και διαπιστώνοντας πως το πρόβλημα ήταν γνωστό από καιρό αλλά δεν ασχολήθηκε ουσιαστικά κανείς. Αυτά κρίνουν τις εκλογές.
Νεότερη Παλαιότερη