Αγία Παρασκευή; Αγία Παρασκευή; Πού είναι; Κρύβεται κύριε!

[caption id="attachment_69591" align="aligncenter" width="500"]danbo Alexas_Fotos - pixabay[/caption]

Σήμερα ήταν η μεγάλη ημέρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς η ΚΕΔΕ και η ΠΕΔ Αττικής επέδωσαν στον υπουργό Εσωτερικών μια σειρά ψηφισμάτων από Δήμους της χώρας που ζητούν την απόσυρση του "Κλεισθένης Ι" και έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση.

Του Στρατή Μαζίδη

Ανάμεσα στα πολλά που φέρνει ο Κλεισθένης θα είναι η διάλυση των Δήμων αφού με τη θέσπιση της απλής αναλογικής οι προκύπτουσες Δημοτικές Αρχές δε θα είναι το αποτέλεσμα μιας ξεκάθαρης εντολής στον πρώτο αλλά το γέννημα συμμαχιών και η εξάρτηση από αυτές.

Ωστόσο η Αγία Παρασκευή ήταν η μεγάλη απούσα από τη σημερινή ημέρα. Δικό της ψήφισμα δε συμπεριλαμβάνεται σε αυτά που επιδόθηκαν αφού το θέμα δεν έχει απασχολήσει καν το Δημοτικό Συμβούλιο με εξαίρεση αναφορές της αντιπολίτευσης κατά τη διαδικασία των δηλώσεων - ερωτήσεων κατά την τελευταία συνεδρίαση. Είναι παράδοξο για έναν άνθρωπο με 20 χρόνια στην αυτοδιοίκηση, όπως ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος η πόλη όχι να μην πρωταγωνιστεί, όχι να μη μετέχει έστω ως κομπάρσος αλλά να κλείνει μάτια κι αυτιά στη διάλυση της αυτοδιοίκησης.

Και τι συνέβη τελικά; Κάτι ακόμη χειρότερο. Το θέμα έρχεται προς συζήτηση αύριο κι αυτό μάλλον μετά την αυστηρή κριτική του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Μυλωνάκη που μίλησε για απομόνωση του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Δηλαδή, για να το πούμε ποδοσφαιρικά, η ομάδα δε φτάνει που σκοπίμως δεν έπαιξε στον αγώνα, θα βγει στον αγωνιστικό χώρο αφού θα έχει τελειώσει το ματς!

Και να πεις ότι η απόλυτη ταύτιση του Δήμου Αγίας Παρασκευής με το ΣΥΡΙΖΑ επέφερε κανένα κέρδος...
Νεότερη Παλαιότερη