Σάββατο 2/6: Παιχνίδι με την Μένια Σπαθάρη και Παράσταση Θεάτρου Σκιών του Γιάννη Νταγιάκου

spatharis

 

Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 και ώρα 12:00 το μεσημέρι στις Παιδοσυναντήσεις ΜΙΝΕΤΤΑ

– Παιχνίδι με τις φιγούρες του Ευγένιου «Ο Καραγκιόζης και η παρέα του» Μένια Σπαθάρη

– Παράσταση Θεάτρου Σκιών «Ο Μεγαλέξανδρος και ο δράκος» Γιάννης Νταγιάκος

Ελεύθερη συμμετοχή

Η Μένια Σπαθάρη και ο Γιάννης Νταγιάκος δημιουργούν ένα μοναδικό Σαββατιάτικο πρωινό, μια αποχαιρετηστήρια ΠαιδοΣυνάντηση για όλες τις ηλικίες, που θα μείνει σε όλους μας, μικρούς και μεγάλους, αξέχαστη. Σας περιμένουμε όλους!

Η Μένια Σπαθάρη κόρη του αξέχαστου δάσκαλου Ευγένιου Σπαθάρη και προϊσταμένη Μουσείων και Πινακοθήκης του Δήμου Αμαρουσίου, έρχεται στην παρέα μας με ένα σεντούκι αναμνήσεις και ιστορίες γνωριμίας με το θέατρο σκιών. Φέρνει μαζί της, τις φιγούρες του αγαπημένου μας Ευγένιου και με τον δικό της τρόπο, με χιούμορ, ευαισθησία και την εμπειρία μιας ολόκληρης ζωής, λέει τις ιστορίες τους, μιλάει με τις φωνές τους και μας θυμίζει τις γνωστές ατάκες του πατέρα της, δημιουργώντας ένα διαφορετικό παιχνίδι με φιγούρες.

Ο Γιάννης Νταγιάκος δεξιοτέχνης καραγκιοζοπαίχτης δημιουργεί για μικρούς και μεγάλους, μια ακόμη ξεκαρδιστική παράσταση με τον Μεγαλέξανδρο και τον δράκο. Μια μοναδική παράσταση παιγμένη με τον ίδιο τρόπο και την τεχνική, που δίδαξε στον Γιάννη ο δάσκαλός του, Ευγένιος Σπαθάρης. Ο Γιάννης Νταγιάκος χρησιμοποιώντας αυθεντικό τρόπο, συνεχίζει επάξια και με σεβασμό, την παράδοση του μεγάλου λαϊκού καλλιτέχνη Ευγένιου Σπαθάρη και παρουσιάζει μια παραδοσιακή παράσταση Καραγκιόζη, όπως ακριβώς αγάπησαν και συνεχίζουν να αγαπούν μικροί και μεγάλοι.

Στο χώρο θα εκτεθούν συλλεκτικές φιγούρες του μεγάλου δάσκαλου του Θεάτρου Σκιών Ευγένιου Σπαθάρη επιλεγμένες από το προσωπικό αρχείο της Μένιας Σπαθάρη

Εκπαιδευτικό παιχνίδι Φιγούρας: Μένια Σπαθάρη
Κατασκευή-Εμψύχωση φιγούρας: Γιάννης Νταγιάκος
Οργάνωση-Επιμέλεια: Κατερίνα Πρωτοσυγγελίδου

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του μεγάλου δάσκαλου του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών Ευγένιου Σπαθάρη

 

Ελεύθερη συμμετοχή

Απαραίτητη κράτηση θέσης στο email: paidosynantiseis@minetta.gr

 

Στο χώρο:

ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ ΜΙΝΕΤΤΑ

Λ. Συγγρού 193-195 & Χ. Σμύρνης 2

Νέα Σμύρνη

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μπείτε στη σελίδα της εκδήλωσης εδώ.

paidosynantiseis_minetta1

 

 

 

Νεότερη Παλαιότερη