Όταν το προσωπικό σου μιλά στον ενικό και σε "μαλώνει" δημόσια

ds-stathΚατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκε το θέμα της τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής με το διαχωρισμό των υπηρεσιών καθαριότητας και περιβάλλοντος. Το θέμα τελικά υπερψηφίστηκε μετά από μία εκτενή συζήτηση ως προς το γιατί η Δημοτική Αρχή επέλεξε να μη φέρει μια και καλή όλες τις υπό εξέταση τροποποιήσεις.


Του Στρατή Μαζίδη


Αυτό που μου προξένησε εντύπωση ήταν το γεγονός ότι υπάλληλος του Δήμου απευθυνόταν από μικροφώνου δημόσια στο Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής σε ενικό αριθμό και τρόπον τινά μαλώνοντάς τον. Έχω την αίσθηση ότι σε ορισμένα ζητήματα πρέπει να υπάρχει μια ιεραρχία η οποία να αντικατοπτρίζεται και στην πραγματικότητα. Συνέβη μάλιστα να συζητήσω το θέμα με δημοτικούς συμβούλους που δε μου έκρυψαν τον προβληματισμό τους. Η χθεσινή συζήτηση μετέφερε ένα κλίμα μη άριστων σχέσεων Δημοτικής Αρχής και δημοτικής μηχανής. Κάποιος θα μπορούσε επίσης να αναρωτηθεί ότι αν ο Δήμαρχος τυγχάνει αυτής της αντιμετώπισης δημόσια, τότε τι γίνεται όταν δεν υπάρχουν κάμερες και μικρόφωνα;


Αυτό βέβαια δεν είναι κάτι που προκύπτει από τη μια στιγμή στην άλλη. Η όποια Δημοτική Αρχή είναι εκείνη που καθορίζει από την πρώτη ημέρα της θητείας της τη σχέση με το προσωπικό ξεκαθαρίζοντας τα όρια.


Όπως επίσης βλέπουμε αρκετές φορές σε ζητήματα πολιτικής να απαντά πότε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πότε συγκεκριμένος αντιδήμαρχος, αντί για το Δήμαρχο που θεωρητικά είναι ο μαέστρος και συντονιστής. Σα να υπάρχει μια απώλεια προσανατολισμού και εντοπισμού θέσης.


Σε κάθε περίπτωση αυτή η μη άριστη σχέση ενδεχομένως αιτιολογεί και κάποια σημεία αποσυντονισμού της λειτουργίας του Δήμου υπενθυμίζοντας το κείμενο της συμπολίτισσας μας που προσπαθεί να μεταδημοτεύσει ή τις "στοχευμένες" ασφαλτοστρώσεις δίχως καμία εντολή, οδηγία και επίβλεψη. Πιθανώς σε αυτό να παίζει ρόλο και η τοποθέτηση του ανεξάρτητου πλέον συμβούλου, Κώστα Χατζηανδρέου περί συχνών μετακινήσεων υπαλλήλων του δήμου από τη μια υπηρεσία στην άλλη δίχως προηγούμενη συνεννόηση με τους υπηρεσιακούς παράγοντας η οποία δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα στοχεύει να επιλύσει.


Σε κάθε περίπτωση "για πρώτη φορά" είδαμε υπάλληλο του δήμου να μιλά στο Δήμαρχο στον ενικό...


 

 

 
Νεότερη Παλαιότερη