Σκύλος ή γάτα; Τι δείχνει η επιλογή κατοικίδιου για την προσωπικότητά του ιδιοκτήτη

doggy-

Η επιλογή κατοικίδιου ανάμεσα σε σκύλο και σε γάτα, φανερώνει στοιχεία της προσωπικότητας του ιδιοκτήτη.
Από τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε εταιρεία με προϊόντα για κατοικίδια, η πλειοψηφία του κόσμου προτιμάει για συντροφιά τους σκύλους, κατά περίπου 60% ενώ το 40% επιλέγει τις γάτες.

Οι λάτρεις της γάτας είναι κυρίως γυναίκες με υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο, συγκριτικά με τους ιδιοκτήτες σκύλων

Οι λάτρεις της γάτας είναι κυρίως γυναίκες και του σκύλου στην πλειοψηφία τους άντρες.
Όπως διαπιστώθηκε, έχουν αρκετά διαφορετικές προσωπικότητες.
Όσοι επιλέγουν να ζουν παρέα με μια γάτα, συνήθως είναι εσωστρεφείς, αντισυμβατικοί τύποι, που δεν ενδιαφέρονται για τη γνώμη των άλλων.
Προσπαθούν να ευχαριστιούνται κάθε στιγμή, όμως είναι αρκετά ευαίσθητοι και δύσκολα θα αναλάβουν κάποια ηγετική θέση υψηλών απαιτήσεων.
Κατά κύριο λόγο είναι δημιουργικοί με καλλιτεχνικές ανησυχίες, ενώ γίνονται εύκολα ειρωνικοί με τους συνομιλητές τους χωρίς να το καταλαβαίνουν.
Δεν επιθυμούν τη δέσμευση, είτε πρόκειται για την εργασία ή για την προσωπική τους ζωή, γι’ αυτό και μπορούν να συγκατοικήσουν με γάτες, που χαρακτηρίζονται από την ανεξάρτητη φύση τους.
Από την άλλη πλευρά, οι λάτρεις του σκύλου είναι εξωστρεφείς, επιθυμούν να γνωρίζουν νέο κόσμο και να τραβούν τα βλέμματα πάνω τους.
Ωστόσο είναι ευσυνείδητοι, γι’ αυτό και συχνά εμπνέουν εμπιστοσύνη και κρατούν μυστικά.
Στην πλειονότητά τους, είναι πιο συντηρητικοί από όσους προτιμούν γάτες και δεν διαθέτουν καλή αίσθηση του χιούμορ.
Είναι αρκετά δραστήριοι και απολαμβάνουν τη συντροφιά του κατοικίδιου τους, αναπτύσσοντας γερό δέσιμο και ισχυρά συναισθήματα.

Οι ιδιοκτήτες σκύλων, αναπτύσσουν με τα κατοικίδια τους εξαιρετικά ισχυρό δέσιμο

Όσον αφορά στο μορφωτικό επίπεδο, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σκύλων που ήταν έως 30 χρόνων, ήταν ακόμη σπουδαστές.
Αντίθετα, στην ίδια ηλικία, οι λάτρεις της γάτας κατά μεγάλο ποσοστό διέθεταν μεταπτυχιακό.
Εκτός των διαφορών τους όμως, τα αποτελέσματα δείχνουν πως υπάρχουν και κοινά χαρακτηριστικά ανάμεσα στους κατόχους κατοικίδιων.
Και οι δύο κατηγορίες, αγαπούν τη φύση, ασχολούνται με την τεχνολογία, βλέπουν τη ζωή από θετική σκοπιά και μιλούν με αγάπη για τα κατοικίδια τους.

valueforlife.gr

Νεότερη Παλαιότερη