Η βραβευμένη ταινία: «Ο γιός της Σοφίας» την Τετάρτη 7 Μαρτίου στο πάρκο «Στ. Κώτσης»

maxresdefault

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ- ΤΡΕΙΣ ΓΕΝΙΕΣ

Μετά την Φρίντα Λιάππα και την Πέννυ Παναγιωτοπούλου, ολοκληρώνεται το αφιέρωμα της Κινηματογραφικής Λέσχης Αγ. Παρασκευής στις γυναίκες δημιουργούς στον ελληνικό κινηματογράφο με την σκηνοθέτρια Ελίνα Ψύκου και την βραβευμένη ταινία της «Ο γιός της Σοφίας» την Τετάρτη 7 Μαρτίου στις 7:30μμ, στο Πολιτιστικό Πάρκο «Στ.Κώτσης», Σπάρτης 1, Αγ.Παρασκευή.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία του 11χρονου Μίσα, που πήρε το όνομά του από την μασκότ των Ολυμπιακών της Μόσχας και φτάνει από τη Ρωσία στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2004, για να ζήσει με τη μητέρα του Σοφία, έπειτα από ένα μεγάλο διάστημα αποχωρισμού. Αυτό που δεν ξέρει είναι ότι στην Αθήνα τον περιμένει ένας νέος πατέρας. Οσο η Ελλάδα ζει το Ολυμπιακό της όνειρο, ο Μίσα θα απογειωθεί βίαια προς τον ενήλικο κόσμο με όχημα τη σκοτεινή πλευρά των αγαπημένων του παραμυθιών.

Ενα σκοτεινό αλλά και τρυφερό παραμύθι ενηλικίωσης, που ισορροπεί δεξιοτεχνικά ανάμεσα στον ρεαλισμό και το όνειρο, όπως ακριβώς και ο μικρός πρωταγωνιστής. Πρωταγωνιστούν :Βάλερι Τσεπλάνοβα, Θανάσης Παπαγεωργίου και ο μικρός Βίκτορ Κόμουτ.

Η ταινία τιμήθηκε με το Μεγάλο Βραβείο στο Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα (Ν. Υόρκη) και το Βραβείο CICAE στο 23ο Φεστιβάλ του Σαράγεβο.

Η σκηνοθέτρια Ελίνα Ψύκου θα είναι παρούσα στην προβολή και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Θα προηγηθεί η προβολή της νέας μικρού μήκους ταινίας του Γιώργου Ζώη “8η Ηπειρος”, που έκανε πρεμιέρα στο τελευταίο Φεστιβάλ Βενετίας. Χωρίς διαλόγους και αφηγηματική δομή, η «8η Ηπειρος» βασίζεται στη δύναμη των εικόνων για να κάνει ένα αφαιρετικό, αλλά δυνατό και καίριο σχόλιο για το προσφυγικό δράμα.

Πέτρινο Κτήριο, Πολιτιστικό Πάρκο “Στ.Κώτσης”, Σπάρτης 1, Αγ.Παρασκευή (είσοδος από Θεμιστοκλέους).

Ώρα προσέλευσης 19:30.

Εισφορά-είσοδος 3 ευρώ. Δωρεάν με κάρτα ανεργίας, για τα μέλη της Λέσχης και μαθητές/φοιτητές.

ogiostisSofias

Νεότερη Παλαιότερη