«Εφιάλτες» στο δρόμο προς τις κάλπες!

[caption id="attachment_65262" align="aligncenter" width="500"]simonwijers / pixabay simonwijers / pixabay[/caption]

Η πυροδότηση του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου μετά τις αναφορές για "εφιάλτες" από το σύμβουλο της συμπολίτευσης, κ. Γιώτσα σε εντελώς άσχετο χρόνο σχετικά με τις τρεις έως σήμερα ανεξαρτητοποιήσεις εμπεριέχει σημαντικά πολιτικά και θεσμικά ζητήματα.


Του Στρατή Μαζίδη


Σε πρώτο χρόνο αναδεικνύεται η προβληματική λειτουργία του Οργάνου, όταν πχ ο Πρόεδρος δε διακόπτει μια δήλωση η οποία γίνεται την ώρα της συζήτησης συγκεκριμένου θέματος και λόγω περιεχομένου φαίνεται πως έχει κατεύθυνση εκτροχιασμού. Ο προσδιορισμός των τριών ανεξαρτητοποιηθέντων της Νίκης, δηλαδή των Λογοθέτη, Ρεμπούτσικα και Πετσατώδη ως "εφιαλτών" δηλαδή προδοτών είναι πολιτικά βαρύς και βέβαια η κατηγορία της προδοσίας πρέπει να αποδεικνύεται. Βέβαια και οι ανεξαρτητοποιηθέντες μιας παράταξης θα μπορούσαν να αισθάνονται προδομένοι από τη μετεκλογική εξέλιξη των πραγμάτων. Άλλωστε αυτό ουσιαστικά διατύπωσαν στις δηλώσεις της ανεξαρτητοποίησής τους, αλλά βέβαια είναι δικό τους θέμα, και νομίζω επιβεβλημένο, να τοποθετηθούν και να απαντήσουν σχετικά.


Εκτός όμως τούτου, μια πολιτική δήλωση αποκτά βαρύτητα ανάλογα του ποιος τη διατυπώνει. Όταν πχ εκφράζονται κατά τέτοιον τρόπο αιρετοί οι οποίοι δε διεκδικούν το ρεκόρ παρουσιών στις συνεδριάσεις του Σώματος κατά την τρέχουσα θητεία, μέχρι προσφάτως δεν είχαμε ακούσει τον ήχο της φωνής τους αλλά εσχάτως λαμβάνουν το λόγο για να τοποθετηθούν σε θέματα παραταξιακής υπεράσπισης, δεν είναι ό,τι καλύτερο. Πρωτίστως για αυτό που θεωρητικά προστατεύουν.


Σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι η συμπολίτευση (και όχι μόνο αλλά αυτό αποτελεί αντικείμενο άλλης παρέμβασης) βιώνει κρίσιμες πολιτικές ώρες. Δεν είναι μόνο οι τρεις που έφυγαν αλλά κυρίως α. η απουσία συνοχής της δημοτικής ομάδας καθ'όλη τη διάρκεια της θητείας (διαπίστωση του αντιδημάρχου Σιδέρη κατά την ψήφιση του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος), β. οι αφανείς πρωτεργάτες της εκλογικής νίκης που απομακρύνθηκαν σταδιακά και γ. η παρουσία εντός της εναπομείνασας δημοτικής ομάδας συμβούλων που είτε δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους αλλά διατηρούν την έδρα μη εξυπηρετώντας το Δήμαρχο, είτε προβληματίζονται ως προς το μέλλον τους στα δημοτικά πράγματα υπό τις παρούσες συνθήκες.


Κλείνοντας θεωρώ πιθανότερη την ύπαρξη εφιαλτών αλλά σε επίπεδο νυχτερινών ενοράσεων. Πολλώ δε μάλλον όταν δε γνωρίζεις τι σου ξημερώνει...

Νεότερη Παλαιότερη