Σημαντική εξέλιξη - Πως η κυβέρνηση ανατρέπει τα δεδομένα της αγοράς της βίλας Ιόλα

iolas

Ραγδαίες εξελίξεις μπορούν να προκύψουν όσον αφορά την επικείμενη αγορά της βίλας Ιόλα με βάση τις κινήσεις της κυβέρνησης στον τομέα της φορολόγησης ακινήτων. Συγκεκριμένα το οικονομικό επιτελείο προωθεί την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και την επαναφορά του ΦΜΑΠ (Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας) όπου ως απαραίτητη προϋπόθεση έχει τεθεί η εξίσωση των αντικειμενικών αξιών με τις πραγματικές τιμές πώλησης των ακινήτων. Το δε χρονοδιάγραμμα των νέων αντικειμενικών αξιών είναι πιεστικό.


Του Στρατή Μαζίδη


Η εξέλιξη αυτή έρχεται να δικαιώσει πανηγυρικά την σταθερή άποψή μας ότι ο χρόνος δουλεύει για τα συμφέροντα του Δήμου Αγίας Παρασκευής και ότι δεν πρέπει η Δημοτική Αρχή να βιάζεται καθώς ο χρόνος κυλά υπέρ ημών. Η αναθεώρηση των αντικειμενών αξιών με τις εμπορικές θα σημάνει σημαντική πτώση της αξίας των ακινήτων στην Αγία Παρασκευή και συνεπώς της βίλας Ιόλα όπως είχε εκτιμηθεί από ανεξάρτητο εκτιμητή, καθώς η Δημοτική Αρχή το περασμένο καλοκαίρι όσον αφορά το υψηλότατο τίμημα της αγοράς, μετερχόταν ως επιχείρημα την εκτίμηση και την αντικειμενική αξία.


Με τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν στο άμεσο μέλλον, το κόστος της βίλας θα υποχωρήσει σημαντικά πολύ κάτω από τα δύο εκατομμύρια ευρώ, σε σχέση με τα τρία εκατομμύρια που έχουν συμφωνηθεί. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, η πλευρά του πωλητή έχει ήδη αρχίσει να εκδίδει τα απαραίτητα πιστοποιητικά για την πράξη της αγοραπωλησίας καθώς είναι πολύ λογικό να έχει λόγους να βιάζεται.


Εμείς όμως;


Οι κυβερνητικές αποφάσεις που εξαγγέλθηκαν πριν λίγες ημέρες, έχουν άμεσο αντίκτυπο στην περίπτωση της απόκτησης της βίλας καθώς δίνουν στο Δήμο Αγίας Παρασκευής ένα ισχυρότατο όπλο που του επιτρέπει να εξοικονομήσει σημαντικά μεγαλύτερο του ενός εκατομμυρίου ευρώ ποσό και να μην αποψιλώσει το τεχνικό πρόγραμμα που αφορά άμεσα στην καθημερινότητα.


Υπάρχει ιδιαίτερος λόγος βίας όταν ανοίγει πλέον το παράθυρο να γλυτώσουμε πολύ περισσότερο του 1/3 του συμφωνηθέντος ποσού;


 
Νεότερη Παλαιότερη