Ταξιδεύοντας πίσω στο χρόνο

xartis

Αλεξία Κωνσταντίνα Τσούλου

Πόσες φορές ευχηθήκατε να είχατε μία χρονομηχανή ώστε να μπορούσατε ταξιδέψετε πίσω στο χρόνο σε εποχές που πραγματικά ξεχωρίζουν; Η ευχή σας θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αφού υπάρχουν μέρη που θα σας έκαναν να νιώσετε σαν να βρίσκεστε σε άλλη εποχή, μακριά από τον θορυβώδη σύγχρονο κόσμο. Πρόκειται για ιστορικά μνημεία, μονοπάτια, πιστές αντιγραφές κτηρίων, νησιά αλλά και τόπους γενικότερα.Οι μοναδικοί αυτοί προορισμοί σας επιτρέπουν να απολαύσετε πραγματικά ένα ταξίδι στο χρόνο . Μην χάσετε τη ξεχωριστή αυτή εμπειρία!

Αποικία Πλίμουθ, Μασαχουσέτη

Περπατήστε στις σανίδες του Μέιφλαουερ, πιστού αντιγράφου του πλοίου που άνοιξε πανιά από το Πλίμουθ στην Αγγλία το 1620. Περιπλανηθείτε στους δρόμους με τα ξύλινα σπίτια στο χωριό Πίλγκριμ Βίλατζ (1627). Επισκεφθείτε ένα χαρακτηριστικό σπίτι ιθαγενών φτιαγμένο από καλάμια με τις γούνες, τη φωτιά και τα υφαντά χαλιά. Εκεί πραγματοποιούνται ξεναγήσεις με τα πόδια, χρησιμοποιώντας  μεταλλικά φανάρια το βράδυ, κάτι που αξίζει να δοκιμάσετε.

Γκαϊμάν, περιοχή Τσουμπούτ, Παταγονία, Αργεντινή 

Το 1865 μια ομάδα Ουαλών αποικιστών που ήθελε να ξεφύγει από την αγγλική κυριαρχία σκάλισε τη λέξη “Γλάντφα” (που σημαίνει πατρίδα) στις αφιλόξενες πάμπας, στους πρόποδες των Άνδεων. Σήμερα, το Γκαϊμάν μοιάζει να έχει ξεκολλήσει από τους λόφους της Ουαλίας και να έχει τοποθετηθεί προσεκτικά στη Νότα Αμερική. Περπατήστε στους γαλήνιους δρόμους, δοκιμάστε σπιτικά γλυκά σε ένα από τα τεϊοποτεία του και επισκεφθείτε μια αποικία πιγκουίνων.

Κορντιγιέρα Ουρουμπάμπα, Περού

Εγκαταλείψτε το μονοπάτι των Ίνκα του 14ου αιώνα και αναρριχηθείτε στα χιονοσκεπή όρη βόρεια του Κούσκο, για να δείτε τα χωριά στα οποία οι κάτοικοι εξακολουθούν να καλλιεργούν τις πλαγιές των Άνδεων και να δημιουργούν ζωηρόχρωμα υφαντά. Επιστρέψτε στο μονοπάτι από τη πόλη Πούμα και περάστε από τα εντυπωσιακά ερείπια του Ουλανταϊτάμπο, που κάποτε υπήρξε αυτοκρατορικός σταθμός των Ίνκα και χωριό. Εδώ οι δρόμοι των Ίνκα χρησιμοποιούνται ακόμα.

Νησί Κιριβίνα, Παπούα, Νέα Γουινέα

Η Κιριβίνα είναι το μεγαλύτερο από τα νησιά Τρόμπριαντ. Το αεροδρόμιο απέχει 15 μόλις λεπτά οδικώς από τη Λοσούια. Παρατηρήστε τους κατοίκους που ψαρεύουν, καλλιεργούν, μαγειρεύουν γλυκοπατάτες, χτίζουν καλύβες και σκαλίζουν το ροδόξυλο και τον έβενο, όπως έκαναν αιώνες τώρα. Πάρτε μέρος στην αφήγηση ιστοριών, τραγουδήστε και κοιμηθείτε σε ένα υφαντό χαλί σε μία καλύβα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Εθνικός Δρυμός Γκόρκι-Τερέλτζ, Μογγολία

Επισκεφθείτε μια μογγολική οικογένεια που κατοικεί σε γκερ και διανυκτερεύστε σε μία από αυτές τις παραδοσιακές καλύβες. Περπατήστε στο αδάμαστο τοπίο και εντοπίστε καφέ αρκούδες. Για ένα μεγαλύτερο οδοιπορικό κινηθείτε για 80 χιλιόμετρα αντίθετα από το ρεύμα του ποταμού, από το Γκόρκι-Τερέλτζ έως το Καγκίν Καρ Νούουρ, μια παγωμένη λίμνη με βάθος 20 μέτρα. Μην παραλείψετε  να ανέβετε σε άλογο ή σε καμήλα καθώς η εμπειρία είναι μοναδική. Αυτά τα ταξίδια πραγματικά θα σας εκπλήξουν!

 

maxmag.gr

 

 

Νεότερη Παλαιότερη