"Αγιασμός και άγιος ο Θεός να βγει η χρονιά"

koudouni

Χτύπησε σήμερα το πρωινό κουδούνι στα σχολεία της Αγίας Παρασκευής με τους μαθητές να ανταμώνουν ξανά ύστερα από τρεις μήνες στα προαύλια.


Του Στρατή Μαζίδη


Φέτος δεν μπορώ να συμμεριστώ την αισιοδοξία και τη χαρούμενη διάθεση ορισμένων καθώς βρισκόμαστε σε μια κατάσταση πολύ χειρότερη από πέρυσι. Η χώρα μας διαλύεται καθημερινά. Καταρρέει. Ελπίδα δεν προκύπτει από πουθενά. Και μέσα σε αυτό το σύνθετο περιβάλλον καλούνται οι γονείς να ανταπεξέλθουν με τις υποχρεώσεις των παιδιών τους.  «Αγιασμός και άγιος ο Θεός να βγει η χρονιά» άκουσα κάποιον να λέει το πρωί στο διπλάνο του καθώς κουβέντιαζαν και οι δύο τα της δουλειάς τους. Δεν είδα φέτος τα χαμόγελα άλλων ετών.


Η Δημοτική Αρχή το καλοκαίρι συνέχισε την καλή δουλειά στα σχολεία κι αυτό είναι θετικό. Τουλάχιστον εμείς στο 6ο Δημοτικό είδαμε δύο πραγματάκια ακόμη σε σχέση με πέρυσι. Κι αφού πια μείναμε με ψίχουλα ως χώρα και Δήμος, τουλάχιστον ας τα ρίξουμε στα πουλιά, δηλαδή τα παιδιά για να πετάξουν.


Ωστόσο φέτος φαίνονται οι δυσκολίες.


Σημειώνω την αποστροφή της προέδρου της Α' Βαθμιας Σχολικής Επιτροπής, Αύρας Μπασακίδου να μη βάλουν οι γονείς για τίποτε το χέρι στην τσέπη στα σχολεία. Αυτό σημαίνει πως ίσως αρκετός κόσμος να έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τα σχολικά χαράτσια του Σεπτεμβρίου. Βέβαια αυτό είχε ζητηθεί και πέρυσι από τον αντιδήμαρχο Παιδείας, Πάνο Γκόνη αλλά δυστυχώς δεν τηρήθηκε, τουλάχιστον όχι από όλους για να μην αδικήσουμε κανένα. Ας ελπίσουμε πως φέτος δε θα γίνει πάλι το ίδιο διότι κι ο γράφων κατέστη δέκτης αντίστοιχων προβληματισμών γονέων του προαστίου μας. Ο κόσμος περνά δύσκολα κι αυτό θα πρέπει να γίνει σεβαστό.


Οι Διευθύνσεις των σχολείων θα πρέπει φέτος να δώσουν το 110% των δυνατοτήτων τους σε όλα τα επίπεδα. Τα σχολεία καλούνται εν πολλοίς να κρατήσουν την κοινωνία όρθια ή έστω να αποτρέψουν την κατάρρευσή της.


Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Καλά κουράγια και καλή δύναμη. Η χρονιά δε θα είναι εύκολη.

Νεότερη Παλαιότερη