Ζούμε σε παράλληλους κόσμους

parallel-universe

Το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο και τα όσα διαδραματίστηκαν, απέδειξαν για άλλη μια φορά πως στο Δήμο Αγίας Παρασκευής ζούμε σε παράλληλους κόσμους.


Του Στρατή Μαζίδη


Ο πρώτος είναι αυτός της πολιτικής εικονικής πραγματικότητας. Έριδες και τσακωμοί για ανύπαρκτα ή ξεπερασμένα ζητήματα, όπως πχ το DaVinci. Έχουν περάσει 12 χρόνια, σε λίγο θα περάσει - λογικά - στο Δήμο αλλά εμείς ακόμη διαφωνούμε αν καλώς ή κακώς εδόθη η άδεια λειτουργίας, αν θα γίνει άρση της κ.ο.κ. ενώ η κοινωνία μας ξεπέρασε.


Το DaVinci είναι ένα από τα τοπικά ζητήματα στα οποία έχει εγκλωβιστεί και αναλίσκεται ο πολιτικός μικρόκοσμος της πόλης έχοντας την εντύπωση πως ο κόσμος ενδιαφέρεται.


Ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται. Δε δίνει δεκάρα τσακιστή και αυτό διότι αυτός ζει στον κανονικό κόσμο. Αυτό σημαίνει να περπατά σε ανύπαρκτα πεζοδρόμια (συνήθως λερωμένα), να στερείται παιδικών χαρών, να μη χαίρεται βασικές υποδομές (πχ κολυμβητήριο) και να εξαναγκάζεται να προσφεύγει σε άλλες περιοχές, να μην μπορεί να περπατήσει στη Μεσογείων, να βλέπει έργα που μόλις τελείωσαν στο Κοντόπευκο να μετατρέπονται σε ποτάμια με μία νεροποντή.


Η ύπαρξη των δύο παράλληλων κόσμων από χρόνια ζημίωσε την πόλη και τους κατοίκους της. Ο πολιτικός κόσμος έδινε μάχες σε εύκολα για αυτόν αλλά αδειανά γήπεδα, τα προβλήματα αυξάνονταν για την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των δημοτών ενώ άλλοι δήμοι διαθέτοντας σχέδιο και όραμα κάλυψαν την απόσταση με την πόλη μας και την άφησαν χιλιόμετρα πίσω.

Νεότερη Παλαιότερη