Τελική πρόταση για τις ώρες χρήσης του κλειστού γηπέδου Κοντοπεύκου την αγωνιστική περίοδο 2015-16

gsap-kap

ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (μπάσκετ ανδρών) 08/09/2015
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (μπάσκετ γυναικών)

ΠΡΟΣ: 1. κ. Γιάννη Σταθόπουλο, Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής
2. κ. Σωτήρη Παπαμιχαήλ, Πρόεδρο ΠΑΟΔΑΠ
ΚΟΙΝ. : 1. Δημοτικοί Σύμβουλοι
2. Μέλη ΔΣ ΠΑΟΔΑΠ

ΘΕΜΑ: Τελική πρόταση για τις ώρες χρήσης του κλειστού γηπέδου Κοντοπεύκου την αγωνιστική περίοδο 2015-16

Συνημμένα:

1. ΤΕΛΙΚΟ-Πίνακας 1 – Βασικό πρόγραμμα προπονήσεων
2. ΤΕΛΙΚΟ-Πίνακας 2 – Πρόγραμμα με εντός έδρας αγώνες

Κε Δήμαρχε,
Κε Πρόεδρε του ΠΑΟΔΑΠ

Με την από 28/08/2015 αίτησή μας σας υποβάλλαμε την πρότασή μας για την κατανομή των ωρών χρήσης του κλειστού γηπέδου Κοντοπεύκου και σας παρακαλούσαμε για την έγκρισή της.
Στην αίτησή μας αυτή σας υποβάλλαμε συγκεκριμένα και αναλυτικά στοιχεία όσον αφορά τα κατά τη γνώμη μας κριτήρια που έπρεπε να ληφθούν υπόψη για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Από τα στοιχεία αυτά-που στηρίζονται επί αντικειμενικών και μη δυνάμενων να αμφισβητηθούν δεδομένων- και αφορούν την αθλητική ζωή και δράση των τριών σωματείων (ΚΑΠ,ΓΣΑΠ και ΑΟ ΠΗΓΑΣΟΣ), στα οποία παραχωρήσατε ώρες την προηγούμενη περίοδο 2014-2015 για την ανάπτυξη της καλαθοσφαίρισης, προκύπτει ο κάτωθι καταλυτικός απολογισμός:

Η Δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο της κοινωνικής-αθλητικής πολιτικής της «επένδυσε» το 10% των ωρών του γηπέδου Κοντοπεύκου στο σωματείο ΑΟ ΠΗΓΑΣΟΣ, το οποίο μετά από οκταετία θορυβώδους παρουσίας του στον χώρο της καλαθοσφαίρισης δεν κατάφερε παρά να απασχολήσει το 5% των αθλουμένων, λειτουργώντας ένα τμήμα (έναντι 17 τμημάτων των άλλων δύο σωματείων) και δίνοντας μόλις 4 αγώνες εντός έδρας, τους πρώτους από την ίδρυσή του εδώ και μία οκταετία, με την απειλή της εκ νέου διαγραφής του από την ΕΣΚΑ, έναντι 121 αγώνων της ΚΑΠ και του ΓΣΑΠ.

Αλλά το κύριο πρόβλημα δεν είναι ότι η «επένδυση» αυτή υπήρξε αναποτελεσματική για το σωματείο αυτό, αλλά για την νεολαία της πόλης, που έχει επιλέξει την ΚΑΠ και τον ΓΣΑΠ για να μάθουν την καλαθοσφαίριση. Τα παιδιά αυτά στερούνται ωρών άθλησης, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά. Τα στοιχεία που σας καταθέσαμε αποδεικνύουν ότι ο Δήμος «επένδυσε» σε κάθε αθλητή/τρια καλαθοσφαίρισης 4,8 ώρες ανά έτος όσον αφορά την ΚΑΠ και τον ΓΣΑΠ συνολικά και 8,4 ώρες ανά έτος σε κάθε αθλητή της ΑΟ ΠΗΓΑΣΟΣ.
Ποιος λογικός άνθρωπος, ακόμα και άσχετος με τα αθλητικά, θα ισχυριστεί ότι αυτή είναι μία δίκαιη κατανομή ωρών η οποία προωθεί ορθά τα αθλητικά ιδεώδη των παιδιών της πόλης; Ποιος είναι αυτός που θα αναλάβει την ευθύνη να το εξηγήσει στους γονείς-δημότες και κατοίκους της Αγίας Παρασκευής που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους;

Ως νέα, πέρυσι, Δημοτική Αρχή δεν σας αποδώσαμε την βασική ευθύνη για την αδικία αυτή.
Σήμερα, όμως απαιτούμε από τον Δήμαρχο της πόλης του οποίου η έγνοια για τον αθλητισμό της νεολαίας μας είναι γνωστή, να θέσει τέρμα σε μία φαιδρή και ταυτόχρονα θλιβερή ιστορία, η οποία εκτός του ότι επαναλαμβάνεται κάθε Σεπτέμβριο, εξελίσσεται κάθε φορά και με νέες «ατραξιόν» αφόρητου λαϊκισμού και αναρχοαυτόνομης ρητορείας, σε βάρος, τελικά, της αθλούμενης νεολαίας της πόλης.

Απαιτούμε από τον Δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο να προχωρήσει άμεσα στην κατασκευή του κλειστού προπονητηρίου μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου 2015, κάτι που ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει ως «προσωπικό του στοίχημα».
Η βοήθειά μας είναι δεδομένη.
Και για να το αποδείξουμε έμπρακτα, σας επανυποβάλλουμε την πρότασή μας για την κατανομή των ωρών του γηπέδου Κοντοπεύκου, βάσει της επιθυμίας του Δημάρχου να μην αλλάξει το περυσινό πρόγραμμα ενόψει της κατασκευής νέου κλειστού προπονητηρίου. Σεβόμενοι την επιθυμία αυτή και υπό την προϋπόθεση ότι όντως θα είναι έτοιμο προς χρήση το νέο προπονητήριο μέχρι τέλους Νοεμβρίου 2015, παραιτούμαστε –γι’ αυτό το τρίμηνο και μόνο- από το δίκαιο αίτημά μας για την ικανή μείωση των ωρών που θα παραχωρηθούν φέτος στον ΑΟ ΠΗΓΑΣΟΣ, σε σχέση με τις περυσινές, με την μοναδική αλλά απολύτως αναγκαία τροποποίηση η κάθε δεύτερη Τρίτη ώρα του ΑΟ ΠΗΓΑΣΟΣ να μεταφερθεί κάθε δεύτερο Σάββατο και ώρα 19:00- πράγμα που εξυπηρετεί την διεξαγωγή των εντός έδρας αγώνων του σωματείου αυτού- όταν οι κορασίδες του ΓΣΑΠ παίζουν εκτός. Στις εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων περιόδους η ώρα αυτή παραμένει στην ΚΑΠ, όπως και στο περυσινό πρόγραμμα.

Θεωρούμε ότι θα εκτιμήσετε τις σωστές διαστάσεις της πρότασής μας αυτής, η οποία βασίζεται αποκλειστικά πάνω στην υπόσχεση του Δημάρχου για την άμεση κατασκευή του νέου κλειστού προπονητηρίου.

Τυχόν απόπειρα να ικανοποιηθούν άλλες πρόσθετες και παράλογες απαιτήσεις του ΑΟ Πήγασος ή οιουδήποτε τρίτου σε βάρος των υπέρ πεντακοσίων αθλητών και αθλητριών μας θα αντιμετωπιστούν εκ μέρους μας άμεσα και αποφασιστικά, καταγγέλλοντας ανοικτά κάθε υπαίτιο υποκινητή των εναντίον μας επιθέσεων, αλλά και οιονδήποτε ο οποίος τυχόν θα υποκύψει στον αφόρητο λαϊκισμό του οποίου μάρτυρες σταθήκαμε στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ.
Κάποιος, επιτέλους, θα πρέπει να λογοδοτήσει για ποιο λόγο στηρίζονται ακόμα και σήμερα αντιαθλητικές πολιτικές, αδιαφορώντας για την αθλητική πρόοδο της νέας γενιάς των κατοίκων αυτής της ταλαίπωρης, από πολλές απόψεις, πόλης.

Με εκτίμηση


Ο Πρόεδρος της ΚΑΠ                                                                         Ο Πρόεδρος του ΓΣΑΠ
Γ. Οικονόμου                                                                                            Γ. Καράμπελας


pinakas1


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
1. Ο ΠΙΝΑΚΑΣ 1 είναι το πρόγραμμα των προπονητικών ωρών, δηλ. οι ώρες που τα σωματεία χρησιμοποιούν για προπόνηση των ακαδημιών τους και των αγωνιστικών τους τμημάτων και αποτελεί το ΒΑΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.
2. Οι ώρες που γίνονται οι εντός έδρας αγώνες, τις καθορισμένες από την διοργανώτρια αρχή ημέρες, είναι εμβόλιμες, υπερισχύουν του ΒΑΣΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ του ΠΙΝΑΚΑ 1 και φαίνονται στον ΠΙΝΑΚΑ 2.
3. Σε περίπτωση που αγώνας εντός έδρας οποιουδήποτε τμήματος αναβάλλεται ή ματαιώνεται τότε επανέρχεται αυτομάτως σε ισχύ το ΒΑΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΠΙΝΑΚΑΣ 1. 4. Το σωματείο του οποίου αγώνας αναβλήθηκε ή ματαιώθηκε, είναι υποχρεωμένο να ενημερώσει έγκαιρα τα λοιπά σωματεία που χρησιμοποιούν το γήπεδο (τουλάχιστον 24 ώρες πριν την τέλεση του αγώνα).
5. Σε περιόδους άνευ αγώνων (π.χ. διακοπή ή λήξη των πρωταθλημάτων, διακοπές Χριστουγέννων, Πάσχα κλπ.) ισχύει το ΒΑΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΠΙΝΑΚΑΣ 1, εκτός αν τα ενδιαφερόμενα σωματεία συμφωνήσουν σε τροποποίησή του. Για την τροποποίηση αυτή ενημερώνουν τον ΠΑΟΔΑΠ.
6. Το ΒΑΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΠΙΝΑΚΑΣ 1 ισχύει από την έναρξη του Σχολικού Έτους (11/09/14) έως και την λήξη του (μέσα Ιουνίου).
7. Φιλικοί αγώνες ή διοργάνωση τουρνουά από σωματείο διεξάγονται εντός των διατιθέμενων ωρών του ΒΑΣΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ - ΠΙΝΑΚΑΣ 1 του σωματείου, χωρίς να επιβαρύνουν τις ώρες των λοιπών σωματείων που χρησιμοποιούν το γήπεδο Κοντοπεύκου.


pinakas2


1. Οι ώρες που διεξάγονται οι εντός έδρας αγώνες, τις καθορισμένες από την διοργανώτρια αρχή ημέρες είναι  εμβόλιμες και υπερισχύουν του ΒΑΣΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ - ΠΙΝΑΚΑΣ 1.1. Οι ώρες που διεξάγονται οι εντός έδρας αγώνες, τις καθορισμένες από την διοργανώτρια αρχή ημέρες είναι  εμβόλιμες και υπερισχύουν του ΒΑΣΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ - ΠΙΝΑΚΑΣ 1.                                    
2. Σε περίπτωση που αγώνας εντός έδρας οποιουδήποτε τμήματος αναβάλλεται ή ματαιώνεται τότε  επανέρχεται αυτομάτως σε ισχύ το                                    
     ΒΑΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΠΙΝΑΚΑΣ 1.                                    
3.  Το  σωματείο του οποίου  αγώνας αναβλήθηκε ή ματαιώθηκε, είναι υποχρεωμένο να ενημερώσει έγκαιρα τα λοιπά σωματεία που χρησιμοποιούν                                    
      το γήπεδο (τουλάχιστον 24 ώρες πριν την τέλεση του αγώνα).                                    
4. Σε περιόδους άνευ αγώνων (π.χ. διακοπή ή λήξη των πρωταθλημάτων, διακοπές Χριστουγέννων, Πάσχα κλπ.)  ισχύει το ΒΑΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΠΙΝΑΚΑΣ 1, εκτός αν τα ενδιαφερόμενα σωματεία συμφωνήσουν σε τροποποιήσεις του.  Για την τροποποίηση αυτή ενημερώνουν τον ΠΑΟΔΑΠ.                                    
5. Φιλικοί αγώνες ή διοργάνωση τουρνουά από σωματείο διεξάγονται εντός των διατιθέμενων ωρών του  ΒΑΣΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ - ΠΙΝΑΚΑΣ 1  του σωματείου,  χωρίς να επιβαρύνουν τις ώρες των λοιπών σωματείων που χρησιμοποιούν το γήπεδο Κοντοπεύκου.                                    
6. Κατά τη διάρκεια των ωρών των αγώνων τα αποδυτήρια πρέπει να είναι ελεύθερα προς χρήση από τις αγωνιζόμενες ομάδες (έδρας και φιλοξενούμενης)  


Νεότερη Παλαιότερη