Εξαρθρώθηκε σπείρα αλλοδαπών διαρρηκτών που δρούσε και στην Αγία Παρασκευή

diarikseis


Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές σε αποθήκες πολυκατοικιών σε διάφορες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής


Συνελήφθησαν δύο (2) μέλη της σπείρας


Εξιχνιάσθηκαν είκοσι οκτώ (28) περιπτώσεις


Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από αποθήκες πολυκατοικιών σε διάφορες περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής.


Συνελήφθησαν στις 25-2-2015 τα ξημερώματα, στο Χαλάνδρι, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 24 και 25 ετών, οι οποίοι λίγο νωρίτερα, μαζί με ακόμα έναν 58χρονο υπήκοο Ιράν συνεργό τους που αναζητείται, είχαν διαρρήξει αποθήκη πολυκατοικίας στην περιοχή.


Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες από κοινού με το συνεργό τους, είχαν συστήσει το τελευταίο τρίμηνο τουλάχιστον, εγκληματική ομάδα και διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές από αποθήκες πολυκατοικιών στις περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής.


Ειδικότερα, τα μέλη της σπείρας παραβίαζαν τις πόρτες εισόδου πολυκατοικιών και στη συνέχεια εντόπιζαν τις αποθήκες των ενοίκων και αφαιρούσαν τρόφιμα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα αξίας.


Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι έχουν διαπράξει είκοσι (28) κλοπές στο Χαλάνδρι, τη Νέα Ιωνία, του Παπάγου και την Αγία Παρασκευή.


Στην κατοχή τους και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό τους και στην οικία τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Ένα (1) αεροβόλο τυφέκιο.


  • Πλήθος μαχαιριών.


  • Διαρρηκτικά εργαλεία.


  • Ένα (1) σακίδιο με πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών.


  • Δύο (2) βαλίτσες με διάφορα ηλεκτρικά εργαλεία.


  • Τρία (3) κινητά τηλέφωνα.


  • Διάφορα άλλα αντικείμενα.


  • Το χρηματικό ποσό των 1.060 ευρώ.


Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού τους, καθώς και για τη συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Νεότερη Παλαιότερη