Τι συμβαίνει τελικά με το θέμα του καρδιολόγου στο ΠΕΔΥ Αγίας Παρασκευής

Τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015 κοινοποιήθηκε στα τοπικά ΜΜΕ μια ανοικτή επιστολή στον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή από τον αναπληρωτή διευθυντή του ΠΕΔΥ, Βασίλη Ζορμπά (π. δήμαρχο Αγίας Παρασκευής) καθώς αντικαθιστά το διευθυντή κ. Φρίγκα ο οποίος εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα απέχει από την εργασία του για πολύ σοβαρό λόγο.  Η επιστολή αυτή εμπεριέχει αρκετές κατηγορίες για τον υποδιοικητή της ΔΥΠΕ (Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής), κ. Ζώτο, δημιουργεί απορίες για σημεία της που δεν είναι σαφή ενώ φαίνεται πως - άγνωστο γιατί -  δεν έχουν αναφερθεί ορισμένες πολύ σημαντικές λεπτομέρειες όπως θα δείτε παρακάτω.

Η επιστολή του αναπληρωτή διευθυντή του ΠΕΔΥ Αγίας Παρασκευής αναφέρει:

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Ζητώ την παρέμβασή σας να ακυρώσετε την καταχρηστική και πέραν από κάθε έννοια χρηστής διοίκησης απόφαση του Υποδιοικητή της 1ης Δ ΥΠΕ Αττικής κ. ΖΩΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ για την τοποθέτηση της Καρδιολόγου της μονάδας μας  στα Ιατρεία Παλλήνης.
Θεωρώ δε αυτή την απόφαση ταυτόχρονα και παράνομη διότι:
Τις αποφάσεις τοποθέτησης  υπαλλήλων στο ΠΕΔΥ (αποφάσεις αυτού του είδους) τις πραγματοποιεί ο Διοικητής και όχι ο Υποδιοικητής.
Θέλω να σημειώσω ότι με την καταχρηστική αυτή απόφαση η Μ.Υ ΠΕΔΥ Αγίας Παρασκευής συνεχίζει να απογυμνώνετε από Ιατρούς με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι.
Βεβαίως η μόνιμη έλλειψη καρδιολόγου στη μονάδα μας εγκυμονεί και άλλους κινδύνους για τους ασφαλισμένους που προσέρχονται στα Ιατρεία μας.
Η απόφαση αυτή του Υποδιοικητή είναι αντιδεοντολογική καθότι ελήφθη στις 03/02/2015 όπου είχε ορκιστεί η νέα κυβέρνηση και ο Υποδιοικητής είναι διορισμένος από άλλη κυβέρνηση.
Σας ζητώ να εξετάσετε και πειθαρχικά την απόφαση αυτή του Υποδιοικητή της 1ης ΔΥΠΕ Αττικής.
Ζητώ από όλους τους Συλλόγους των Δήμων  Αγ. Παρασκευής, Χολαργού - Παπάγου την παρέμβασή τους στο πρόσωπό σας για την άμεση ακύρωση αυτής της απόφασης.
Ζητώ δε από το Δήμαρχο της πόλης μας την παρέμβασή του για να μη στερηθεί η μονάδα μας Καρδιολόγου.

Μετά τιμής

Βασίλης Ζορμπάς
Αν. Υπεύθυνος Μ.Υ ΠΕΔΥ Αγίας Παρασκευής
& Πρώην Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

 

Η επιστολή του αναπληρωτή διευθυντή του ΠΕΔΥ οδηγεί σε ορισμένες απορίες και επισημάνσεις:

1. Μολονότι δεν προσδιορίζεται, αφήνεται να εννοηθεί ότι επί της ουσίας το ΠΕΔΥ Αγίας Παρασκευής μένει χωρίς κανένα καρδιολόγο;

2. Η ανοικτή επιστολή δεν εστάλη από το Φορέα προς τα ΜΜΕ, αλλά από την κ. Μ. Π., μετακλητή γραμματέα του Β. Ζορμπά  πρώην δημάρχου και αναπληρωτή διευθυντή του ΠΕΔΥ, η οποία αποστέλλει συνήθως τις ανακοινώσεις της παράταξής του.

3. Ποιον σκοπό εξυπηρετεί τελικά η δημοσιοποίηση της επιστολής στις 9-2-2015 με το αίτημα της κινητοποίησης των Συλλογικοτήτων αφού είχαν προηγηθεί ήδη από τις 4-2-2015 προς το ΠΕΔΥ Αγίας Παρασκευής οι Υπηρεσιακές Επιστολές του κ. Ζώτου με παραλήπτη και τον αναπληρωτή Β. Ζορμπά οι οποίες ξεκάθαρα αναφέρουν ότι:

Α. έχουν προκηρυχθεί 8 θέσεις ιατρών για το ΠΕΔΥ Αγίας Παρασκευής ανάμεσά τους και δύο καρδιολόγοι με τη διαδικασία να βρίσκεται τώρα στο στάδιο της υπογραφής από τον υπουργό.

Β. μετακινείται ο καρδιολόγος κ. Παπαδόπουλος από το Κορωπί στο ΠΕΔΥ Αγίας Παρασκευής για ένα μήνα και μέχρι να έρθουν οι διορισθέντες όπως αναφέρει η επιστολή.

4. Όπως προκύπτει από την επιστολή διαμαρτυρίας του δημάρχου Παλλήνης, αθανάσιου Ζούτσου προς τη ΔΥΠΕ, η κα Ανθούλη υπηρετούσε όλα αυτά τα χρόνια στο δήμο Παλλήνης και ήρθε στην Αγία Παρασκευή με απόφαση του διοικητή του ΠΕΔΥ (πιθανότατα όμως του αναπληρωτή αφού ο κανονικός διευθυντής απέχει;) μόλις στις αρχές 4 Φεβρουαρίου αφήνοντας το Δήμο Παλλήνης δίχως κανένα ιατρό όπως αναφέρουν και οι επιστολές Ζώτου.

5. Τελικώς ποιο ήταν το πραγματικό πρόβλημα με την ειδικότητα του καρδιολόγου που οδήγησε στην παράτυπη σύμφωνα με τις επιστολές Ζώτου, μετακίνηση της κ. Ανθούλη στο ΠΕΔΥ Αγίας Παρασκευής; Δεν υπήρχε άλλος καρδιολόγος στη Μονάδα; Αποχώρησε; Ο κ. Παπαδόπουλος έχει μετακινηθεί στη μονάδα του δήμου μας;

Και αυτό που πραγματικά μας απασχολεί ως δημότες και ασφαλισμένους αφού όπως φαίνεται από τις επιστολές το θέμα του καρδιολόγου έχει δρομολογηθεί, είναι το τι συμβαίνει με τη γενικότερη υποστελέχωση του ΠΕΔΥ Αγίας Παρασκευής για την οποία υπάρχουν αναφορές και δηλώσεις στα δημοτικά συμβούλια εδώ και περίπου ένα χρόνο ενώ και ο ίδιος ο αναπληρωτής κάνει λόγο για απογύμνωση. Ικανοποιούνται οι ανάγκες από τις θέσεις που θα καλυφθούν; Πώς σκοπεύει η διεύθυνση του ΠΕΔΥ να αντιμετωπίσει το γενικότερο πρόβλημα και ποιες υπήρξαν οι ουσιαστικές ενέργειές της προς τούτο;

Ακολουθούν οι σχετικές επιστολές του κ. Ζώτου προς το ΠΕΔΥ Αγίας Παρασκευής αλλά και η επιστολή διαμαρτυρίας του δημάρχου Παλλήνης, Αθανάσιου Ζούτσου:

pedi1 pedi2 pedi4 pedi5

zoutsos1 zoutsos2
Νεότερη Παλαιότερη