Ο συνδημότης μας Αλέξανδρος Κωστόπουλος στη σημαντική συνάντηση του ΣΕΟΔΙ με μεγάλο αμερικανο-κινέζικο επενδυτικό fund

[caption id="attachment_36221" align="alignnone" width="640"]seodi Από αριστερά: Αλέξανδρος Κωστόπουλος, Γιάννης Στάθης, Τing Ζhao και Ελευθέριος Οικονόμου.[/caption]

 

Μια ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση επιχειρηματικού χαρακτήρα έλαβε χώρα πριν λίγες εβδομάδες στα γραφεία του Συνδέσμου Ελλήνων Οικονομικών Διευθυντών (ΣΕΟΔΙ). Συγκεκριμένα, η πρόεδρος του χρηματοπιστωτικού ομίλου YUANRIVER INC (ένα από τα μεγαλύτερα αμερικανο-κινέζικα funds σε παγκόσμια κλίμακα) κ. Τing Ζhao από την Κίνα, συναντήθηκε στα πλαίσια επιχειρηματικής γνωριμίας με σημαντικούς παράγοντες της οικονομικής ζωής της χώρας.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο τ. Υπουργός κ. Ελευθέριος Οικονόμου, ο οικονομολόγος και πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Οικονομικών Διευθυντών κ. Αλέξανδρος Κωστόπουλος, ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος επιχειρήσεων και αντιπρόεδρος του ΣΕΟΔΙ κ. Γιάννης Στάθης, η κ. Ζωή-Σύλβια Οικονόμου, περιβαλλοντολόγος με εξειδίκευση στο τουριστικό management (ΜΒΑ) και άλλοι επιχειρηματικοί παράγοντες της χώρας. Αξίζει να σημειώσουμε πως ο κ Κωστόπουλος, πατέρας του τ. αντιδημάρχου οικονομικού του δήμου Αγίας Παρασκευής Τίμου Κωστόπουλου, είναι οικονομικός σύμβουλος μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη χώρα, ενώ όπως ακούγεται στην αγορά τον συμβουλεύεται και γνωστός ρώσος ολιγάρχης πριν από κάθε του επιχειρηματική κίνηση.

Ο κ. Οικονόμου κατά την διάρκεια της συνάντησης τόνισε αφενός τη μεγάλη σημασία των άριστων διμερών σχέσεων με την Κίνα και αφετέρου το ασφαλές περιβάλλον καθώς και την επιχειρηματική ευκαιρία που διαμορφώνεται στην Ελλάδα.

O πρόεδρος του ΣΕΟΔΙ κ. Κωστόπουλος επεσήμανε τις θετικότατες προοπτικές για ανάπτυξη δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, καθώς και το γόνιμο έδαφος για ανάπτυξη συνεργασιών, καθώς η χώρα μας εξέρχεται πλέον της κρίσης και βελτιώνεται σημαντικά το επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας μας. Ο Αλέξανδρος Κωστόπουλος τόνισε επίσης ότι ο Σύνδεσμος Ελλήνων Οικονομικών Διευθυντών μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή, καθ όσον ευρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις Ελληνικές επιχειρήσεις, αφού τα μέλη του ΣΕΟΔΙ είναι οι οικονομικοί διευθυντές της χώρας μας.

Ανάλογες υπήρξαν και οι εισηγήσεις των εξειδικευμένων στελεχών.

Η κ. Ting Zhao δήλωσε ενθουσιασμένη με τη γνωριμία της με την χώρα μας και τους ανθρώπους της ενώ εξέφρασε τη θετική διάθεση για τη διερεύνηση επιχειρηματικών προτάσεων και ευκαιριών στη χώρα μας στους κλάδους του τουρισμού, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την πρωτογενή παραγωγή και του real estate.

H συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα και στο τέλος ο κ. Στάθης σε μια συμβολική κίνηση, παρέδωσε ως αναμνηστικό της συνάντησης ένα αντίγραφο αρχαίου ελληνικού αμφορέα, υπογραμμίζοντας με τον τρόπο αυτό την τεράστια σημασία και παγκόσμια συνεισφορά της ιστορίας και του πολιτισμού της Ελλάδας.
Νεότερη Παλαιότερη