Οι βασικές προθεσμίες για τη διεξαγωγή των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου

ekloges

Μέχρι τις 9 Ιανουαρίου έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν έμβλημα και κόμμα όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εκλογές. Επίσης στις 14 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η ανακήρυξη των συνδυασμών των κομμάτων από το Α” Τμήμα του Αρείου Πάγου. Το υπουργείο Εσωτερικών έχει εκδώσει πίνακα με τις βασικές προθεσμίες που θα πρέπει να τηρηθούν. Ειδικότερα:

  • Στις 9 Ιανουαρίου 2015 λήγει η προθεσμία των εννέα ημερών, μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, για τη δήλωση του ονόματος και εμβλήματος των κομμάτων προς τον πρόεδρο της Βουλής και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

  • Στις 9 Ιανουαρίου 2015 λήγει και  η προθεσμία των εννέα ημερών για την επίδοση των προτάσεων των υποψηφίων βουλευτών των κομμάτων στον πρόεδρο του κάθε αρμόδιου κατά τόπο πολυμελούς πρωτοδικείου

  • Στις 9 Ιανουαρίου λήγει και η προθεσμία για την επίδοση στον πρόεδρο του αρμόδιου πρωτοδικείου για τη  κατάθεση στην υπηρεσία τους, της παραίτησης των δημοσίων λειτουργών και υπαλλήλων, στρατιωτικών κ.λπ., από τις θέσεις που αποτελούν κώλυμα εκλογιμότητας για να θέσουν υποψηφιότητα βουλευτή.

  • Στις 10 Ιανουαρίου 2015  γίνεται η ανακήρυξη των υποψηφίων βουλευτών από τα κατά τόπους αρμόδια πρωτοδικεία.

  •  Στις 12 Ιανουαρίου 2015 λήγει η προθεσμία των δώδεκα ημερών από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για την επίδοση στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου των δηλώσεων για την κατάρτιση των συνδυασμών των κομμάτων και των βουλευτών επικρατείας.

  • Στις 14 Ιανουαρίου 2015 γίνεται η ανακήρυξη των συνδυασμών των κομμάτων από το Α” Τμήμα του Αρείου Πάγου.

  • Στις 16 Ιανουαρίου 2015 λήγει η προθεσμία των οκτώ ημερών, πριν από την ημέρα των εκλογών για την παράδοση από τα κόμματα στους αντιπεριφερειάρχες της περιφερειακής ενότητας της έδρας κάθε νομού, των ψηφοδελτίων για τα κοινά εκλογικά τμήματα των εκλογικών περιφερειών.

  • Στις 18 Ιανουαρίου 2015 λήγει η προθεσμία των έξι ημερών, πριν από την ημέρα των εκλογών για την παράδοση από τα κόμματα στους αντιπεριφερειάρχες της περιφερειακής ενότητας της έδρας κάθε νομού, των ψηφοδελτίων για τα ειδικά εκλογικά των ετεροδημοτών.

  • Επίσης, στις 18 Ιανουαρίου 2015 λήγει η προθεσµία των έξι ηµερών πριν από την ψηφοφορία µέσα στην οποία τα κόµµατα, οι συνδυασµοί και οι υποψήφιοι είναι υποχρεωµένοι να παραδώσουν στον οικείο αντιπεριφερειάρχη της περιφερειακής ενότητας της έδρας του νοµού, επί αποδείξει, επαρκή αριθµό ψηφοδελτίων για τα εκλογικά τµήµατα ετεροδηµοτών, όµοια µε αυτά που χρησιµοποιούνται στη βασική εκλογική περιφέρεια.

  • Στις 19 Ιανουαρίου 2015 λήγει η προθεσµία των πέντε ηµερών πριν από την ψηφοφορία για τη γνωστοποίηση στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου της πρότασης υποψηφίου προς συµπλήρωση συνδυασµού σε περίπτωση θανάτου υποψηφίου.


localit.gr
Νεότερη Παλαιότερη