Ανοιχτά τα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, την Κυριακή 20 Ιουλίου

katastimata

Ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα σε όλη τη χώρα την Κυριακή 20 Ιουλίου, από 11π.μ. έως 8μ.μ. ενώ τη Δευτέρα 14 Ιουλίου αρχίζουν οι θερινές εκπτώσεις που θα διαρκέσουν έως και το Σάββατο 30 Αυγούστου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος, το καταναλωτικό κοινό θα μπορεί να βρει αρκετές ευκαιρίες σε πολύ καλές τιμές κατά τη διάρκεια τόσο των εκπτώσεων όσο και του ανοίγματος την Κυριακή 20 Ιουλίου.

Η εξαιρετικά περιορισμένη κίνηση -που αγγίζει και το 80% στα επώνυμα καλλυντικά- αναγκάζει τις συγκεκριμένες αλυσίδες να προχωρούν σε όλο και πιο σύντομα χρονικά διαστήματα σε εκπτώσεις της τάξης του 25% και 30%, με αποτέλεσμα να τείνει να παγιωθεί το καθεστώς των προσφορών όλο τον χρόνο.

Οπως αναφέρουν οι έμποροι, οι εκπτώσεις στα παπούτσια θα είναι της τάξης του 50% και στα ρούχα από 50%-70%, καθώς οι συγκεκριμένοι κλάδοι έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την ύφεση.
Εν όψει των θερινών εκπτώσεων η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) ζητά από τους καταναλωτές να μην ξεχνούν την εκστρατεία που άρχισε πριν από λίγους μήνες με σλόγκαν: «Αγοράζω όσο και όσα Παράγω» και παράλληλα υπενθυμίζει ότι:
Είναι υποχρεωτική η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή πόσο κόστιζε και πόσο κοστίζει με την έκπτωση το προϊόν.
Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης. Εάν αναγραφεί ποσοστό, πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «50% έκπτωση»).
Νεότερη Παλαιότερη