Αναζητώντας τα χρήματα των σχολικών επιτροπών και μη λαμβάνοντας απάντηση

investigation

Πέρασε 1 1/2 μήνας από την αποκάλυψη του εγγράφου-φωτιά της Ενωσης Συλλόγων Γονέων Αγίας Παρασκευής στο agiaparaskevi-guide.gr οπότε εμβρόντητοι οι δημότες πληροφορούμασταν πως για όλη τη δημοτική θητεία του Βασίλη Ζορμπά δεν υπάρχει ούτε ένας οικονομικός απολογισμός όσον αφορά τα χρήματα των σχολικών επιτροπών και πως για τις δύο επιτροπές που διαδέχθηκαν τις 22 πρότερες υπάρχει ένα συνολικό σεβαστό ποσό αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ για το οποίο με βάση τη σχετική ανακοίνωση δε γνωρίζουμε που βρίσκεται.

του Στρατή Μαζίδη

Ο νέος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος έχοντας στα χέρια του τα ντοκουμέντα της Ενωσης Γονέων ζητούσε πριν το Πάσχα την εισαγωγή του μείζονος θέματος στο δημοτικό συμβούλιο. Δυστυχώς μετά λύπης διαπιστώσαμε οι δημότες πως στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο δεν εισαχθή κανένα τέτοιο θέμα.

Κι ενώ ο ίδιος έθεσε εκ νέου το ερώτημα αναζητώντας το λόγο για τον οποίο δεν εισήχθη, δεν έλαβε καμία απολύτως απάντηση από την πρόδρο κα Μπράμη αλλά και τον απερχόμενο δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά ο οποίος αποδείχθηκε λαλίστατος μόνο στις γνωστές επιθέσεις οι οποίες δεν έχουν καμία ουσία για το δήμο και τα φλέγοντα ζητήματα. Ο μόνος που ψέλλισε κάτι ήταν ο αντιδήμαρχος Παιδείας κος Κωνσταντακόπουλος όπως ότι για τις 22 σχολικές επιτροπές υπήρχαν ελλειπή στοιχεία!

Ωστόσο οι 22 σχολικές επιτροπές υπήρχαν το διάστημα 1/1/2011 - 30/08/2011. Για το 1/9/2011-31/12/2011, το 2012, και το 2013 όπου υπήρχαν πλέον η Α' βάθμια και Β' βάθμια σχολική επιτροπή ο αντιδήμαρχος δεν είπε τίποτε. Δηλαδή στάθηκε στους 8 μήνες και αγνόησε τα 2 1/2 χρόνια!

Αλλά και για τις 22 σχολικές επιτροπές τα όσα ισχυρίστηκε περί έλλειψης στοιχείων, αναρωτιέται κανείς πως 22 πρόεδροι κατάφεραν και έκλεισαν τις υποχρεώσεις τους στην εφορία και μια σειρά κρατικών υπηρεσιών.

Ωστόσο τα πράγματα είναι πλέον ξεκάθαρα. Είναι φανερό ότι ο κος Σταθόπουλος μάλλον δεν πρόκειται να λάβει καμία απολύτως απάντηση στα ερωτήματα τα οποία θέτει θεσμικά και από μικροφώνου ως έχει υποχρέωση και όπως θα έπρεπε να έπρατταν και άλλοι συνάδερφοί του από όλες τις παρατάξεις. Το θέμα αυτό θα έπρεπε να έχει ξεσηκώσει θύελλα και να ήταν στο επίκεντρο της προεκλογικής περιόδου. Το γιατί δε συμβαίνει αυτό, οφείλει να προβληματίσει.

Η κοινωνία όμως και οι μαστιζόμενοι από την οικονομική εξαθλίωση συνδημότες μας με την ψήφο τους δεν αρέσκονται σε μισόλογα που παρουσιάζονται ως απαντήσεις και δε ζητούν τίποτε περισσότερο από το να διαλευκανθεί που βρίσκονται τα χρήματά τους.

Κι αυτό για να το μάθουμε, ένας τρόπος υπάρχει. Ο κος Σταθόπουλος και οι συνεργάτες του στην Παιδεία να πάρουν το Β5 να κατέβουν στή στάση «Σόνια» και από εκεί να πάρουν το τρόλεϋ 15, να κατέβουν στην Ευελπίδων και να κατευθυνθούν στο γραφείο 16, δηλαδή τον εισαγγελέα υπηρεσίας.

 
Νεότερη Παλαιότερη