ΚΕΔΕ: Να μη μειωθεί η χρηματοδότηση για παιδικούς σταθμούς στους δήμους

5AC1A161EEFD56385C9095E6160321A0Τη διάθεση μέρους του κοινωνικού μερίσματος για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας  των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών, των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών προτείνει η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Φέτος αν και αναμένεται να είναι αυξημένος ο αριθμός των αιτήσεων για τη φιλοξενία παιδιών σ΄αυτές τις κοινωνικές δομές, υπάρχει πρόβλημα με τη χρηματοδότησή τους, τόσο εξαιτίας των γενικότερων περικοπών στις κρατικές ενισχύσεις  όσο και  λόγω του ότι δεν έχουν ακόμη εγκριθεί τα επιχειρησιακά προγράμματα των Περιφερειών της χώρας.

Αίτημα της ΚΕΔΕ , όπως εκφράστηκε από τον πρόεδρό της κ. Κώστα Ασκούνη , σε συνάντηση αντιπροσωπείας των αιρετών με τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Βασίλη Κεγκέρογλου , είναι να διατηρηθεί τουλάχιστον  στα ίδια επίπεδα με τα προηγούμενα χρόνια η χρηματοδότηση για τη λειτουργία των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών, των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ- ΜΕΑ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών - Με Ειδικές Αναγκες) για την περίοδο 2014-2015.

Παράλληλα,  προκειμένου να διασφαλιστούν όλοι οι αναγκαίοι πόροι , η ΚΕΔΕ κατέθεσε στο υπουργείο Εργασίας , την Τρίτη (3.6.2014),  επιπρόσθετα, την πρόταση ένα μέρος από το κοινωνικό μέρισμα να κατευθυνθεί για την κάλυψη της χρηματοδότησης αυτών των κοινωνικών δομών. Η ΚΕΔΕ ζήτησε επίσης «την άμεση επίλυση αυτής της εκκρεμότητας δεδομένου ότι ο χρόνος για τις απαιτούμενες διαδικασίες υλοποίησης του προγράμματος είναι ελάχιστος».

Ο κ. Κεγκέρογλου , σύμφωνα με τους εκπροσώπους των αιρετών στους δήμους,  δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να καλυφθούν οι ανάγκες, επισημαίνοντας παράλληλα τις δυσκολίες για την εξοικονόμηση όλου του ποσού χρηματοδότησης, δεδομένου ότι δεν έχουν ακόμη εγκριθεί τα επιχειρησιακά προγράμματα των Περιφερειών της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόβλημα υπάρχει και με άλλες κοινωνικές δράσεις των δήμων και θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με το υπουργείο Εργασίας για την προώθηση και υλοποίηση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».


Νεότερη Παλαιότερη