Ο Ιόλας άνοιξε, ευκαιρία να...ζεσταθεί κιόλας

iolas6

Το άνοιγμα της Βίλας Ιόλα μετά από πάρα πολλά χρόνια αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα θετικό γεγονός και αξίζει ιδιαίτερη μνεία στον κο Σταθούλη καθώς όπως γνωρίζουμε, υπήρξε η ψυχή αυτής της πρωτοβουλίας.

του Στρατή Μαζίδη

stratis  Το ζητούμενο όμως είναι το πως θα διατηρηθεί και θα προωθηθεί το θέμα, όταν παρέλθει το πολιτιστικό τριήμερο. Η διεκδίκηση δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο στο αγωνιστικό πνεύμα αλλά βασίζεται ουσιαστικά στο πως δένεις / υποστηρίζεις αυτό που επιδιώκεις.

Η οικονομική συγκυρία δεν αποτελεί σύμμαχο για την πόλη. Κανείς δημότης δεν επιθυμεί να φορτωθεί ο δήμος Αγίας Παρασκευής και κατά συνέπεια ο ίδιος με ένα μεγάλο δάνειο € 8-9 εκ. ή πχ € 3-4 εκ. μιας και τα δεδομένα στην αγορά ακινήτων έχουν αλλάξει. Πρέπει να αναζητηθεί εναλλακτική οδός.

Μια τέτοια είναι πχ η συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη κο Γεωργίου σε μια μορφή ανταλλαγής του στιλ να πάρει ο δήμος Αγίας Παρασκευής το ακίνητο με ένα μέρος μόνο του οικοπέδου και το υπόλοιπο να αποδεσμευθεί ώστε να μπορεί ο πρώτος να το εκμεταλλευθεί.  Αυτή η άποψη έχει ακουστεί και από δημοτικούς συμβούλους όπως ο κος Αλεφαντής. Επιπλέον η κίνηση του ιδιοκτήτη να επιτρέψει τη διεξαγωγή των παραστάσεων ενδέχεται να αποτελεί ένα βήμα από τη μεριά του ώστε να οδηγηθούμε σε μια θετική έκβαση για όλους.

Ωστόσο η δημοτική αρχή, νυν και επόμενη, κι ακόμη καλύτερα σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης θα μπορούσε να ορίσει μια επιτροπή η οποία θα αναλάβει μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (πχ έως τα τέλη του μήνα) να ερευνήσει τι χρηματοδοτικές δυνατότητες υπάρχουν από ευρωπαϊκά προγράμματα αλλά και να παρουσιάσει ένα πλάνο της επόμενης ημέρας για τη βίλα Ιόλα εφόσον αυτή περιέλθει στο δήμο Αγίας Παρασκευής. Η βίλα του μεγάλου συλλέκτη θα μπορούσε να είναι το πολιτιστικό κέντρο που απουσιάζει από την πόλη μας. Επίσης η διάθεση χώρων για τη διεξαγωγή εκδηλώσεων είναι ικανή να αποφέρει σημαντικά έσοδα για τη συντήρησή της αλλά και να την καταστήσει πόλο έλξης κι επιλογής από τον καλλιτεχνικό - πνευματικό κόσμο λόγω της ιστορίας της.

Σε κάθε περίπτωση, ήρθε η στιγμή πέρα από τη γενικότερη έννοια του «διεκδικούμε» να καταστούμε περισσότερο λεπτομερείς, πειστικοί, ρεαλιστές και με συγκεκριμένη υλοποιήσιμη από όλες τις πλευρές πρόταση, που θα βγάλει από το αδιέξοδο όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.
Νεότερη Παλαιότερη