13 στους 33; Χιούστον υπάρχει πρόβλημα

Houston we have a problem

Η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, αποτέλεσε την κορωνίδα μιας εξελικτικής διαδικασίας ενός απαξιωμένου οργάνου όπου τα τελευταία χρόνια παρατηρούσαμε μια ωραία κατάσταση ως προς το αν θα υπήρχε απαρτία ή όχι ώστε να ξεκινήσει μια συνεδρίαση.

του Στρατή Μαζίδη

Την περασμένη Τετάρτη, μόλις οι 13 και λίγο μετά 14 στους συνολικά 33 δημοτικούς συμβούλους προσήλθαν στη συνεδρίαση. Σαφέστατα κάποιοι μπορεί να έλειπαν δικαιολογημένα, αυτό όμως δεν είναι δικό μας θέμα διότι εμείς είμαστε δημότες, ούτε απουσιολόγοι ούτε καθηγητές. Όταν λοιπόν οι 19 στους 33 ή αν προτιμάτε το 57-60% του Σώματος απουσιάζει, υπάρχει ένα θέμα.

Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ του agiaparaskevi-guide.gr από τη συμπολίτευση μόλις οι 8 στους 16 έδωσαν το παρόν, με κορυφαία θεωρητικά στελέχη της διοίκησης να απουσιάζουν. Μέχρι και η πρόεδρος του ΔΣ, κα Μπράμη δεν ήταν παρούσα. Άραγε να γνώριζε ότι δε θα πραγματοποιείτο η συνεδρίαση;

Σε κάθε περίπτωση, η παρουσία του συνόλου της συμπολίτευσης η οποία θα έχει ακόμη για ικανό χρονικό διάστημα τη διοίκηση του δήμου, θα εγγυάτο τη συνεδρίαση. Η παράταξη του δημάρχου εξελέγη να διοικήσει έως το τέλος της θητείας της ανεξαρτήτως αν οι δημότες θα αποφάσιζαν τη διατήρησή της ή μη, στο τιμόνι του δήμου. Ουσιαστικά έχει να γίνει συμβούλιο σχεδόν δύο μήνες. Υπάρχουν θέματα που πρέπει να συζητηθούν και να αποφασισθούν. Τα προσωπικά συναισθήματα και η απογοήτευση είναι λογικά, αλλά πρέπει να χαλιναγωγούνται.

Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά πως το καλοκαίρι, είναι χαλαρό μόνο θεωρητικά για μια σωστή δημοτική αρχή καθώς τώρα πρέπει να γίνει ο προγραμματισμός των παιδικών σταθμών, των εργασιών στα σχολεία, των αθλητικών και θεατρικών προγραμμάτων ώστε να ξεκινήσουν Σεπτέμβριο-Οκτώβριο και όχι μετά τα Χριστούγεννα.

Όπως επίσης,  μια συγκεκριμένη εικόνα που παρατήρησα πριν λίγες ημέρες επί ώρα μαζί με κάποιον άλλον σε ένα κατάστημα κοντά στο δημαρχείο μου δημιούργησε ανησυχία και δε θα επεκταθώ περισσότερο.

Το γεγονός βέβαια πως η διοίκηση / συμπολίτευση φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη, ουδόλλως απαλλάσσει την αντιπολίτευση κι από τη δικό της θεσμικό ρόλο να βρίσκεται στη θέση της ασκώντας το ρόλο που της ανετέθη πριν τέσσερα χρόνια.

Η εικόνα της πόλης μας το βράδυ της Τετάρτης δεν ήταν τέτοια που να μας κάνει να αισθανόμαστε περήφανοι για τη λειτουργία των θεσμών.
Νεότερη Παλαιότερη