Τέλος οι "ουρές" για τη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας από τις 10 Ιουνίου



bivliario ygeiasΗ θεώρηση των βιβλιαρίων Υγείας στα γκισέ από τις 10 Ιουνίου θα αποτελεί πλέον παρελθόν σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Απασχόλησης.

Από τον επόμενο μήνα τα δημόσια νοσοκομεία θα είναι ενήμερα για το ποιος ασφαλισμένος δικαιούται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Στην προσπάθεια πάταξης της γραφειοκρατίας και της άμεσης εξυπηρέτησης του πολίτη τα ασφαλιστικά ταμεία σύμφωνα με το πρόγραμμα "Ατλας"  θα ενημερώνουν άμεσα τα νοσοκομεία. Στόχος του προγράμματος η κατάργηση των αναμονών, της ταλαιπωρίας και των ουρών στα ασφαλιστικά ταμεία.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έπειτα από τη σύσκεψη της Παρασκευής, είπε χαρακτηριστικά: «Εξετάζουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες στο σχέδιο «Άτλας» ώστε την επόμενη εβδομάδα να είμαστε απόλυτα έτοιμοι για την κατάργηση της θεώρησης των βιβλιαρίων για όλους. Αυτές οι ενέργειες είναι που αποδεικνύουν στην πράξη ότι διευκολύνουμε την καθημερινότητα του πολίτη».

 

Ειδικότερα, με το πρόγραμμα «Ατλας»:

- Συγκροτείται το Εθνικό Μητρώο Ασφαλισμένων στο οποίο καταγράφονται, τόσο οι άμεσα, όσο και οι έμμεσα ασφαλισμένοι.

- Συγκεντρώνεται για πρώτη φορά η ασφαλιστική ιστορία ανά ασφαλισμένο.

- Συγκροτείται το Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων περίθαλψης και καταργείται η θεώρηση των βιβλιαρίων. Η ασφαλιστική ικανότητα όλου του πληθυσμού συγκεντρώνεται σε ένα κεντρικό σύστημα, το οποίο θα ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο από τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.

- Ψηφιοποιείται και μηχανογραφείται όλο το κανονιστικό πλαίσιο της θεμελίωσης και απονομής συντάξεων.

 

Νεότερη Παλαιότερη