Διαπόμπευση παιδιού αξίας € 2,20 κι ο πολλά - κυριολεκτικά - βαρύς κος Ρακιντζής

Το αγαπημένο μας σχολείο, το 6ο Δημοτικό στην Αγία Παρασκευή γίνεται πλέον πρωτοσέλιδο σε μεγάλα sites (ethnos.gr, freepen.gr, thepressproject.gr) και εφημερίδες (Εφημερίδα των Συντακτών, Ελευθεροτυπία) αλλά όχι για τους καλούς δάσκαλους, ούτε για την καλή πάστα παιδιών που φιλοξενεί ή για τους γονείς που οι περισσότεροι είναι μια παρέα μεταξύ τους.

του Στρατή Μαζίδη (FREEPEN.GR)


Κι όλα αυτά για μια ισχυριζόμενη κλοπή ύψους € 2,20 ευρώ. Εγώ δε πάω απέναντι στους γονείς που λένε ότι το παιδί τους έπεσε θύμα κλοπής. Θα αναρωτηθώ όμως. Μήπως υπήρχε άλλη προσέγγιση. Να ζητήσεις την ανάκριση όλης της τάξης ή να αναζητήσεις του γονείς του, να μιλήσεις μαζί τους και να συστήσεις παράλληλα στο παιδί σου να είναι πιο προσεκτικό;

Με το να βγάλεις ένα παιδάκι στη μέση της αυλής ως κλέφτη, ακόμη κι αν είναι αθώο του «εγκλήματος» τούτου όπως λέει, τότε εσύ συμβάλλεις ώστε να γίνει ένας αληθινός κλέφτης και δακτυλοδεικτούμενος αργότερα. Μόνο που εσένα, κανείς δε θα σε κατηγορήσει ή δικάσει.

Μια μερίδα γονέων στοχοποίησαν ένα ολόκληρο σχολείο σε μια τέτοια συγκυρία δύσκολη για όλους. Κι αν το παιδί ήταν φτωχό και πείνασε; Μα το κυριότερο, αν δεν έκλεψε; Διότι όπως διαβάζουμε στην "Ε" η τάξη του το αρνείται.

BOY«Εχω τη δύναμη να κλείσω ολόκληρο το σχολείο» είπε ένας εκ των γονέων αυτών σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Εθνους. Ε και; Τόσο κακό θα προξενήσεις; Κι ο Πιλάτος έλεγε στο Χριστό ότι έχω τη δύναμη να σε ελευθερώσω ή να σε σταυρώσω για να λάβει την απάντηση ότι καμία εξουσία δε θα είχε πάνω στον Κύριο μας αν δεν είχε επιτραπεί άνωθεν. Μάλιστα ο ίδιος ο Θεός λέει στο Δευτερονόμιο ότι θα κρίνει πολύ αυστηρά όσους έχουν εξουσία και κάνουν μη λελογισμένη χρήση αυτής. Κλείσε το λοιπόν αν είσαι μάγκας το σχολείο και θυμίσου ότι για να έχεις εσύ τη δύναμη να το κάνεις, ο Πατροκοσμάς γκρέμιζε εκκλησιές κι άνοιγε σχολειά.

Ίσως πάλι αυτοί οι γονείς να μην ανησυχούν. Να μην τρέχει αίμα στα χέρια τους από τις πληγές των μνημονίων. Να μη γνωρίζουν τι θα πει ανασφάλιστος, τρύπιο παπούτσι ή ξεκολλημένη σόλα.  Ίσως έχουν την πολυτέλεια να ασχολούνται σε τέτοια έκταση με αυτά τα ζητήματα που στο τέλος θα έχουν αφήσει ένα παιδί στιγματισμένο και ένα άλλο στην απομόνωση γιατί όλοι θα θέλουν να το αποφύγουν.

Ίσως να μην ξέρουν τι πόνος είναι για μια άξια δασκάλα μετά από 32 χρόνια και λίγο πριν τη σύνταξη να αποχωρεί κατά τέτοιο τρόπο.

Και μέσα σε όλα ο κος Ρακιντζής, αυτός ο φάλτσος (σε σχέση με το Μιχάλη) ο υπερεξουσίες έχων. Ο περιφερόμενος στα κανάλια. Αυτός που καταγγέλλει αλλά τίποτε δε λέει. Αυτός που κουνάει χαρτιά και απειλεί ότι ΘΑ ανοίξει το στόμα του. Κι όταν το ανοίγει εναποθέτει μπουκιές.

Ο κος Ρακιντζής που αφήνει φακέλους με υποθέσεις επίορκων να αραχνιάζουν, που δεν έχει διώξει παρά ελάχιστους, ο άνθρωπος που τον έτσουξαν τα € 2,20 αλλά για τα € 14 εκ. που έκαναν φτερά στο ΥΠ.ΠΟ. όπως αποκαλύψαμε με το Στέλιο Συρμόγλου με τον έναν ξάδερφο να συγκαλύπτει τον άλλο, εκεί δε συγκινήθηκε παρά τις αναφορές. Ίσως τελικά χρειάζεται κι ένας Ρακιντζής να ελέγχει τους Ρακιντζήδες ή μια καλή σκούπα να μας απαλλάξει από το βάρος αυτών των άχρηστων θεσμών.

Καλά θα κάνει ο γηραίος κος Ρακιντζής να υποβάλλει την παραίτησή του διότι εκτίθεται πλέον στην ελληνική κοινωνία. Διώχνει άξιους και αφήνει να βασιλεύουν τεμπελόσκυλα.

Κι αν κάποιοι έχουν τη δυνάμη να κλείσουν ένα σχολείο, μακάρι να είχαν τη δυνατότητα να το αγαπήσουν αφού εκεί ζουν κατ'ουσία τα παιδιά τους...

Διαπόμπευση λοιπόν αξίας € 2,20 για μικρούς αλλά και για μεγάλους...

Καληνύχτα σας. Μη σας γελά το φως έξω.
Νεότερη Παλαιότερη