Ο Σύλλογος Κοντοπεύκου για τις τελευταίες εξελίξεις στο κτήμα Ιόλα

Προς:


κ.Ζορμπά Βασίλη, Δήμαρχο Αγ. Παρασκευής


 Κύριε Δήμαρχε


Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε, ότι η υπόθεση ΙΟΛΑ συζητήθηκε 25/5/11 στο δικαστήριο και αναμένεται έκδοση απόφασης, το πιθανότερο με αρνητική έκβαση για την διεκδίκησή μας.


Δηλαδή, μετά από τόσα χρόνια αγώνα του Συλλόγου μας για την διάσωση του κτήματος ΙΟΛΑ βρισκόμαστε πάλι στο σημείο μηδέν, αν όχι σε χειρότερη θέση.


Ο Σύλλογός μας από συστάσεώς του, θεώρησε και θεωρεί ακόμη, ότι


ηαπόκτηση του κτήματος ΙΟΛΑ έχει ύψιστη σημασία για το Δήμο μας κα τονπολιτισμό της τοπικής κοινωνίας.


Ο Σύλλογός μας διατηρεί έντονα ζωντανό το ενδιαφέρον, για την υπόθεση της διάσωσης και της αποτροπής της οικοπεδοποίησης του χώρου. Έχουν γραφτεί πολλά, και έχουν ενεργοποιηθεί πολλοί άνθρωποι του πνεύματος και του πολιτισμού αυτό το λόγο.


Ο Δήμος όμως φαίνεται να σηκώνει τα χέρια ψηλά, δηλώνοντας αδυναμία προστασίας του.


Η βίλλα και το οικόπεδο ΙΟΛΑ «ανήκουν» στην πόλη και τους δημότες, ενώ ταυτόχρονα η ιστορικότητα του μνημείου το προσδιορίζει ως τοπόσημο Εθνικής εμβέλειας.


Θυμίζουμε εδώ, πως ο Δήμος το 1997 με δική του απόφαση τροποποίησε το ρυμοτομικό σχέδιο και προσδιόρισε το χώρο ως «κέντροΠολιτιστικών δραστηριοτήτων» και ξεκίνησε τις διαδικασίες για την απαλλοτρίωσή του.


Θυμίζουμε πως η βίλλα ΙΟΛΑ χαρακτηρίστηκε από το Υπουργείο Πολιτισμούτο 1998 ως «ιστορικό διατηρητέο μνημείο».


Η έκδοση της δικαστικής απόφασης για την εν λόγω υπόθεση είναι θέμα μηνών αν όχι ημερών.


Ερώτημα:


Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής έχει ενεργοποιηθεί και έχει σχέδιο διάσωσης, σύμφωνα με τις νωπές ακόμα προεκλογικές σας δηλώσεις και δεσμεύσεις, για να αντιμετωπίσει την υπόθεση και με ποιο τρόπο;


Για μια ακόμη φορά ο Σύλλογος διεκδικεί από τον Δήμο να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που μας έχει δώσει για τη διάσωση του ΙΟΛΑ.


Για μια ακόμα φορά ο Σύλλογος κινητοποιεί τους φίλους του ΙΟΛΑ, τους φίλους της τέχνης και του πολιτισμού, τους Δημότες της πόλης και συγκροτείκίνημα διεκδίκησης για τη διάσωσή του και την απόδοσή του στην Τοπική Κοινωνία και στο Πανελλήνιο.


Από σήμερα ξεκινάμε πάλι τον αγώνα της διεκδίκησης και καλούμε όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.


 

Με εκτίμησηΓια το Διοικητικό ΣυμβούλιοΗ Αντιπρόεδρος


Σοφία Κούγια


Η Αναπλ/τρια Γραμματέας


Κουτσογιάννη Παρασκευή

Νεότερη Παλαιότερη