Τραγική εικόνα στην παιδική χαρά της κεντρικής πλατείας

Τραγική έως και επικίνδυνη είναι η εικόνα της παιδικής χαράς στην κεντρική μας πλατεία. Συγκεκριμένα, αρκετά σημεία παρουσιάζουν εικόνα διάλυσης ενώ αλλού υπάρχουν παγίδες για τη σωματική ακεραιότητα των μικρών παιδιών.


Όπως παρατηρείτε στις φωτογραφίες οι κούνιες σε λίγο καιρό θα αποτελούν είδος προς εξαφάνιση ενώ το αλογάκι μπορεί να απομακρύνθηκε αλλά η βάση με το ελατήριο εξακολουθεί να βρίσκεται στη θέση της με όσους κινδύνους αυτό εγκυμονεί. Τα δε ξύλινα σπιτάκια που υπήρχαν, τα οποία και αυτά είχαν προβλήματα, μετακινήθηκαν πίσω από κάτι κούνιες για νήπια με αποτέλεσμα αρκετά παιδιά να συνωστίζονται στο σημείο.


Επιπρόσθετα, αντί να κυριαρχούν τα παιδικά χρώματα επικρατεί η εικόνα της βρωμιάς αφού σχεδόν τα πάντα είναι μουτζουρωμένα και γραμμένα.


Είμαστε σχεδόν ένα χρόνο μετά τις εκλογές. Σε πρόσφατο κείμενο του κου Γιαννακόπουλου, διαβάζαμε με καμάρι ότι επί προηγούμενης διοίκησης ολοκληρώθηκε η εργολαβία για το έργο της συντήρησής τους. Ακούμε επίσης διαρκώς στα δημοτικά συμβούλια από το δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά ότι θα μπει ο εργολάβος.


Ναι αλλά πότε θα μπει, και γιατί δεν έχει μπει ως τώρα;


Εκκρεμούν ακόμη γραφειοκρατικές διαδικασίες; Δε θέλει και δεν μπαίνει; Τι τελικά ισχύει;


Νομίζουμε ότι η δημοτική αρχή πρέπει να επιληφθεί άμεσα του θέματος και να ενημερώσει τους δημότες σχετικά. Να πληρώνουμε συντήρηση αλλά να την έχουμε κι όλας. Εκτιμούμε πως ο Βασίλης Ζορμπάς θα κάνει τις απαραίτητες κινήσεις δεδομένου πως έχει αποδείξει ότι δεν αρέσκεται να πληρώνει ο Δήμος τζάμπα χρήματα ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με την ασφάλεια μικρών παιδιών αλλά αν θέλετε και την πληγωμένη - άδικη εικόνα μιας πόλης που δεν πιστεύουμε ότι μας αντιπροσωπεύει.



 
Νεότερη Παλαιότερη