Σοβαρές καταγγελίες του Γιώργου Τσιμπουκάκη για τη συμπεριφορά της Αστυνομίας

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχαμε αρκετά θέματα και σοβαρές καταγγελίες. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τον πρόεδρο του Σημοτικού Συμβουλίο κο Βουτσινά να ανακοινώνει την επανεκκίνηση της διαδικασίας για την εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη.


Πρώτος το λόγο έλαβε ο τέως δήμαρχος Βασίλης Γιαννακόπουλος θέτοντας δύο θέματα. Το πρώτο διαδικαστικό όσον αφορά τις ώρες διεξαγωγής των δημοτικών συμβουλίων με αίτημα να λαμβάνουν χώρα μεσημέρι. Το δεύτερο και σημαντικότερο αφορούσε τι θα συμβεί τελικά με το 4ο νηπιαγωγείο και αν τελικά θα αναλάβει ο Ο.Σ.Κ. την επισκευή, προσθέτοντας επίσης πως ο Οργανισμός αναμένει το σχετικό φάκελο για του Μακρή ώστε να προχωρήσει το ζήτημα.


Ο κος Σταθόπουλος έθεσε μια σειρά ερωτημάτων. Αρχικά ρώτησε να μάθει τι συμβαίνει με τους 45 συμβασιουχούς των 4ωρων. Εν συνεχεία επανέλαβε το ερώτημά μου σχετικά με το σε ποιό νομικό στάδιο βρίσκεται το θέμα του κτήματος Ιόλα. Τρίτο του θέμα ήταν να ζητήσει εκ νέου να προηγηθεί μια συζήτηση-συνεννόηση για το θέμα του Συμπαραστάτη του Δημότη και να μη δημιουργηθεί τετελεσμένο από τη Δημοτική Αρχή. Στη συνέχεια ρώτησε να μάθει τι γίνεται με τα εγκατελειμένα αυτοκίνητα και τέλος έθεσε ένα σοβαρό θέμα με βάση την εκδίκαση της μήνυσης τεσσάρων μελών της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου σε βάρος των κ.κ. Κουβόπουλου και Μπαλωτή. Αναφέρθηκε στη ρήση του κου Παναγούλη ότι το παλιό οικοδόμημα εντός του κτήματος δεν είχε κατεδαφισθεί αλλά εξακολουθεί να υπάρχει! Αναρωτήθηκε τι ισχύει καθώς ολόκληρη η υπόθεση του δήμου στηρίζεται σε αυτό το δεδομένο.


Τη σκυτάλη πήρε ο Ανδρέας Γκιζιώτης ο οποίος αστειευόμενος με τον αν τελικά κατεδαφίστηκε ή όχι το κτίριο, να ψηφίσουμε αν η γη είναι στρογγυλή ή επίπεδη.  Ο κος Γκιζιώτης όμως έκανε μια πολύ σοβαρή καταγγελία. Ανέφερε πως την ώρα που η πόλη στενάζει από την εγκληματικότητα και οι αρμόδιοι προφασίζονται τις γνωστές δικαιολογίες, δύο περιπολικά και ένα της ασφάλειας (συνολικά 12 αστυνομικοί) πήγαν στο 4ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής που τελούσε υπό κατάληψη και τρομοκράτησαν τους μαθητές. Τέλος έθεσε ένα θέμα γενικής καθυστέρησης της δημοτικής αρχής, όπως το ότι ακόμη εκκρεμούν οι 2μελείς και 3μελείς επιτροπές, ή πως και δεν ξεκίνησε το ωδείο με τους αορίστου χρόνου καθηγητές μέχρι να λυθεί το ζήτημα που έχει ανακύψει με την κωλλυσιεργία της κεντρικής εξουσίας.


Εν συνεχεία ο κος Κουβόπουλος πήρε το λόγο ευχαριστώντας τους κ.κ. Σταθόπουλο και Βλάχο για τη συμπαράστασή τους στο δικαστήριο που είχε ενώ μίλησε για σύσταση συμμορίας που επιθυμεί να υφαρπάξει το κτήμα Σιστοβάρη. Ακόμη ανέφερε πως έχει προτάσεις της Νομικής Υπηρεσίας που λέγεται πως η βίλα κατεδαφίστηκε ολοσχερώς και ότι κατόπιν τούτου ζήτησε να λάβει αντίγραφο της άδειας κατεδαφίσεως για να λάβει τελικά βεβαίωση (κατόπιν επέμβασης της εισαγγελείας όπως τόνισε γιατί δεν του έδιναν τίποτε) πως δεν υπάρχει άδεια ούτε κατεδάφισης ούτε ανοικοδόμησης. Τώρα, ανέφερε, δηλώνουν πως το κτίριο υπάρχει. Έκλεισε καλώντας τους όλους στο δικαστήριο στις 14-15/10 για να μάθουν πολλά καταγγέλλοντας πως η Νομική Υπηρεσία του Δήμου ουσιαστικά υπηρετεί τον επιχειρηματία.


Κατόπιν παρενέβη επί προσωπικού ο κος Γιαννακόπουλος στην καταγγελία πως έδινε κατευθύνσεις στη νομική υπηρεσία. Προσέθεσε ότι η πρώτη δίκη δεν είχε τίποτε επί τους ουσίας για το κτήμα Σιστοβάρη και ανέφερε πως αυτό δεν έχει καμια σχέση όταν κάποιος καταγγέλει ότι όλοι μαζί (δήμαρχοι κτλ) από το 1982 αποτελούν μια συμμορία. Έκλεισε λέγοντας πως οι τέσσερις της Ν.Υ. μηνύουν τον κουβοπουλο για προσωπικο λογο. Και πως ο κος Γεράκης τον μηνύει αυτεπάγγελτα γιατί από όλα όσα λέει δεν έχει αποδειχθεί τίποτε και όλες οι μηνύσεις του κατέληξαν στο αρχείο.


Στο σημείο αυτό ο κος Τσιαμπάς έλαβε το λόγο για να απαντήσει πως ο κος Κουβοπουλος έκανε ένα αιτημα και η πολεοδομία του έδωσε αυτό που υπήρχε στον αντίστοιχο φάκελο τονίζοντας ότι η υπηρεσία δεν αρνήθηκε τίποτε.


Ο κος Κουβόπουλος λαμβάνοντας εκ νέου το λόγο ανέγερε ότι η Ν.Υ. δέχεται εντολές είναι ρήση του νυν δημάρχου. Ενώ προσέθεσε πως η βίλα προέκυψε 4οροφη για να μπορέσει να θεωρηθεί εξ αδιαιρέτου και να καταλήξει στον εργολάβο.


Ο κος Καζάκος κατήγγειλε την «υπεύθυνη» στάση ορισμένων δημοτικών συμβούλων που κωλλυσιεργούν συστηματικά μη εισερχόμενοι στην αίθουσα λέγοντας «την πίκρα τους ας την κρατήσουν». Εδώ μολονότι ήταν φανερό το σε ποιους κατευθυνόταν η αιχμή του κου Καζάκου παρανέβη  επί προσωπικού ζητώντας εφεξής να μη τον ξαναμετρήσουν αν το σώμα δεν έχει απαρτία είναι δεν είναι παρών.


Ο κος Γαβράς αναρωτήθηκε σε τι στάδιο βρισκόμαστε σχετικά με τη μελέτη για τη διεκδίκηση από την Αττικό Μετρό της ανάπλασης πεζοδρομίων και οδοστρώματος της Γαρύττου καθώς και τι συμβαίνει με την ίδια εταιρείαόσον αφορά τη διαμόρφωση του  περιβάλλοντος χώρου των σταθμών Χαλάνδρι και Δουκίσσης Πλακεντίας. Κατόπιν ενίσχυσε το ερώτημα του Βασίλη Γιαννακόπουλου σχετικά με τις επισκευές στο 4ο νηπιαγωγείο.


Εν συνεχεία, ο κος Σιδέρης αναφέρθηκε στην οδό Μυριβήλη στα Πευκάκια η οποία παραμένει χωματοδρόμος με τους κατοίκους να αντιμετώπιζουν μια σειρά προβλημάτων όπως οι έντονες σκόνες το καλοκαίρι, ρώτησε ποιο είναι το πλάνο και αν αληθεύει ότι ο σχεδιασμός αφορά μελλοντική πεζοδρόμηση.


Ο κος Τσιμπουκάκης ρώτησε τον κο Κωνσταντακόπουλο (ως διευθυντής λυκείου που είναι) αν τον κάλεσε ο αστυνομικός διευθυντής να καταθέσει σε βάρος των μαθητών. Αναρωτήθηκε επίσης αν αληθεύει ότι όντως 12 αστυνομικοί (2 κρανοφόροι) απείλησαν πως θα σπάσουν την κατάληψη όταν την ίδια στιγμή οι εγκληματίες εισβάλλουν με καλάσνικωφ στα σπίτια και οι τοπικές ιστοσελίδες μας καλούν να γίνουμε ρόμποκοπ (προφανώς αναφερόμενος σε εμάς) για να διαφυλάξουμε τη ζωή μας και την περιουσία μας. Κατήγγειλε επίσης πως σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το αστυνομικό τμήμα Αγίας Παρασκευής για να εξακριβώσει αν οι αστυνομικοί έδωσαν «Συμβουλές» στους μαθητές ως προς το πως θα διεξάγουν τον αγώνα τους δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι ερωτά με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου, η απάντηση που έλαβε ήταν πως ουδόλλως ενδιαφέρονται για την ιδιότητά του αυτή. Τέλος ανέγνωσε ένα ψήφισμα υπέρ των αγωνιζομένων μαθητών.


Η κα Γάκη ρώτησε πότε θα πληρωθούν οι γιατροί των ιατρείων καθώς συμπληρώνουν δέκα μήνες απλήρωτοι.


Ο κος Κρητικίδης δήλωσε πως όλες οι μηνυτήριες αναφορές του Κώστα Κουβόπουλου έχουν τεθεί στο αρχείο και μάλιστα  η τελευταία με εισήγηση του κου Γεράκη άσκησε μήνυση εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση. Μάλιστα στο σημείο αυτό ακολούθησε φραστικό επεισόδιο με τον κο Κουβόπουλο να εξανίσταται και να λέει πως τίποτε δεν έχει μπει στο αρχείο.


Κατόπιν το λόγο έλαβε ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς.


Αρχικά τόνισε ότι δεν είναι θέμα δικό του να ασχολείται με δίκες κάποιων εντός πόλης ενω για το ωράριο του δημοτικού συμβουλίου παρέπεμψε στον πρόεδρο του σώματος.


Όσον αφορά τους 45 συμβασιούχους με τα 4ωρα απήντησε στον κο Σταθόπουλο ότι πλέον έληξαν οι συμβάσεις. Τόνισε πως τα 4ωρα είναι μια βοήθεια προς κάποιους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και ότι δικαίωμα στην εργασία έχουν όλοι Ελληνες και δεν πρέπει να ισχύει η γνωστή ατάκα του Κώστα Βουτσά «άμα τρυπώσω τρούπωσα». Είναι δικαίωμα όλων των δημοτών να μπορέσουν κάποια στιγμή να βγάλουν ένα κομμάτι ψωμί από τα προγράμματα αυτά. Επίσης αποκάλυψε πως για Ιούλιο – Αύγουστο δεν έχουν έρθει χρήματα από το κράτος για την πληρωμή των 4ωρων και πως πληρώθηκαν με εντολή του δημάρχου. Τέλος όσον αφορά τους συμβασιούχους του ΑΣΕΠ ζήτησε επιτέλους η δικαιοσύνη να ξεκαθαρίσει αν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και να μην οδηγεί το ζήτημα από αναβολή σε αναβολή δηλώνοντας πως η δημοτική αρχή στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους, επιθυμεί τη δικαίωσή τους αλλά δε συναινεί στην τακτική της αναβολής.


Ενώ, σχετικά με τις 8μηνες συμβάσεις δήλωσε πως το «κόλπο να μπούμε με 8μηνο και μετά να λέμε ότι καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες, όχι σε μένα αλλού διότι υπάρχουν κι άλλοι Έλληνες που πρέπει να δουλέψουν κι όχι επειδή κάποιοι τρούπωσαν, να παραμείνουν».


Σχετικά με το θέμα του 4ου νηπιαγωγείου και τον Ο.Σ.Κ. διάβασε την επιστολή του δήμου ημερομηνίας 26-9-2011 προς τον Οργανισμό όπου καταλήγει πως η Τεχνική Υπηρεσία θα εκπονήσει σχετική μελέτη την οποία θα κοινοποιήσει στον Ο.Σ.Κ. για να αναλάβει την επισκευή.


Για το Σιστοβάρη ο κος Ζορμπας προχώρησε σε ένα σχόλιο ότι το κτίριο που στέγαζε το νηπιαγωγείο κατεδαφίστηκε και το έχουμε δει όλοι.


Για το 4ο Λύκειο επιβεβαίωσε την παρουσία 12 αστυνομικών αλλά όταν τους κάλεσε ο δήμαρχος για τα ζητήματα της εγκληματικότητας προφασίστηκαν ότι δεν υπάρχει προσωπικό να πάει στην πλατεία του Αη Γιάννη. Σχολίασε δε, ότι πως να έχει προσωπικό η Ελληνική Αστυνομία όταν οι αστυνομικοί προστατεύουν αυτούς που κατήντησαν την Ελλάδα στη σημερινή της κατάσταση.


Σχετικά με τα Εργαστήρια Τέχνης και το Ωδείο απήντησε ότι το θέμα έφυγε πλέον από την Περιφέρεια και το θέμα βρίσκεται στο Υπουργείο ενώ προσωρινά ζήτησε να ξεκινήσουν οι ίδιοι καθηγητές έστω σε εθελοντική βάση προσωρινά μέχρι να προχωρήσει το ζήτημα.


Στην ερώτηση του κου Γαβρά για τις υποχρεώσεις της Αττικό Μετρό δεσμεύτηκε να το ερευνήσει επιβεβαιώνοντας όμως ότι έχει συμβατικές υποχρεώσεις.


Για τους απλήρωτους ιατρούς των δημοτικών ιατρείων απήντησε ότι θα υπάρξει αναμόρφωση ώστε οι πρώτοι να πληρωθούν.




Ορισμένες σκέψεις


-Μπράβο, μπράβο, μπράβο στο Γιώργο Τσιμπουκάκη. Και ξανά μπράβο. Αντίθετα ντροπή στην Ελληνική Αστυνομία που κατ’ευφημισμόν αποκαλείται και ΕΛ.(Λ)ΑΣ. Με αυτά που κάνουν ντροπιάζουν τον όρο. Μπράβο σας κύριοι της ΕΛ.ΑΣ., που παίζετε ΛΟΤΤΟ εν ώρα υπηρεσίας, που καταντήσατε τζάμπα μάγκες σε 15χρονα παιδιά. Ποτέ δε στήριξα καταλήψεις αλλά ΠΛΕΟΝ τι μάθημα να κάνουν τα παιδιά; Δίχως βιβλία; Και πού; Σε σχολεία που απουσιάζει ακόμη και το χαρτί υγείας; Τι να κάνουν τα παιδιά; Να καμωθούν και να σκάσουν εν μέσω της χειρότερης χούντας όλων των εποχών; Αν είστε μάγκες κύριοι να βγείτε να πατάξετε το έγκλημα και όχι να τρομοκρατείτε μικρά παιδιά και να χτυπάτε φωτορεπόρτερ στο κεφάλι. Και πείτε με κακό, αλλά αφού εξακολουθείτε να προστατεύετε τους δήμιους της Ελλάδας αντί για τους Έλληνες, που σας κόβουν το ψωμί, δικαίως γαρ απολαμβάνετε! Συλλάβετε πρώτα τους βιαστές, τους ληστές, τους δολοφόνους και μετά ελάτε να μας ψέξετε. Αλλιώς όπως είπε κι ο Αντωνάκης στο γνωστό έργο «ρούφα κι εσύ το αυγό σου μπούλη».


-Μπράβο και στο δήμαρχο που επιτέλους βάζει ένα στοπ στα 8μηνα που κατέληγαν σε νέα 8μηνα και μετά στο «πάγιες και διαρκείς ανάγκες». Το 8μηνο σημαίνει 8μηνο.


- Τελικά υπάρχει ή δεν υπάρχει το κτίσμα στο κτήμα Σιστοβάρη; Μα δεν είναι αστείο; Βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και ούτε εδώ μπορούμε να συμφωνήσουμε αν το κτίριο υφίσταται ή οχι.


- μου προκάλεσε εντύπωση η αποκάλυψη πως όλες οι μηνυτήριες αναφορές του κου Κουβόπουλου σχετικά με το κτήμα Σιστοβάρη όχι μόνο αρχειοθετήθηκαν αλλά γύρισαν εις βάρος του.


Μαζίδης Στρατής


Νεότερη Παλαιότερη