Ένας μοντέρνος χώρος μάθησης!

Το σχέδιο και η ζωγραφική αποτελεί την κατεξοχήν εκφραστική και δημιουργική καλλιτεχνική ενασχόληση και συγχρόνως αποτελεί τόσο για τους μαθητές κάθε ηλικίας όσο και για τους ενήλικες μια διέξοδο από την καθημερινότητα που έχει γίνει πια δύσκολη κι γεμάτη υποχρεώσεις πάσης φύσεως.


To ''Περί Τέχνης'' αποτελεί έναν χώρο μάθησης και εκπαίδευσης στο σχέδιο και την ζωγραφική και απευθύνεται σε όλους όσους επιζητούν ευκαιρίες καλλιτεχνικής δραστηριοποίησης σε αυτόν τον χώρο αλλά και απόκτησης γνώσης απαραίτητης για την περαιτέρω αξιοποίηση αυτής τους της επιλογής.


Συγκεκριμένα στο χώρο μας γίνονται:


● Μαθήματα  Γραμμικού και Ελεθθέρου σχεδίου για τους μαθητές του Λυκείου που επιθυμούν να επιτύχουν σε ανάλογες σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ.


● Προετοιμασία για τις εξετάσεις στισ Σχολές Καλών Τεχνών.


● Δημιουργία φακέλου (portfolio) για την εισαγωγή σε ξένα Πανεπιστήμια.


● Μαθήματα ζωγραφικής για ερασιτέχνες που αναζητούν γνώσεις και εμπειρία σε αυτόν τον τομέα.


● Μαθήματα  σχεδίου μέσω Η/Υ (AutoCAD).


● Ειδικά μαθήματα ζωγραφικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας για παιδιά.


To ''Περί Τέχνης'' ακολουθεί ένα επιτυχημένο σύστημα διδασκαλίας βασισμένο στα ολιγομελή τμήματα, τα ευέλικτα προγράμματα και τους έμπειρους καθηγητές.


Η προσωπική παρακολούθηση, ο σεβασμός στην ιδιαίτερη προσωπικότητα και έκφραση του κάθε υποψηφίου καθώς και το φιλικό περιβάλλον δημιουργούν κλίμα εμπιστοσύνης για σίγουρη επιτυχία.


Τα αποτελέσματα των εξετάσεων και ο μέσος όρος βαθμολογιών των μαθητών μας άλλωστε αποδεικνύουν την ιδιαίτερη φροντίδα και προσπάθειά μας για τον παραπάνω στόχο.


Στο εργαστήρι γίνονται ακόμη μαθήματα για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου στα οποία δίνεται στους μαθητές η δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με την τέχνη μέσα από την ζωγραφική και να προσεγγίσουν τεχνικές δημιουργίας. Στόχος η έκφραση του παιδιού, η εξωτερίκευση του ψυχικού του κόσμου, η αξιοποίηση των δημιουργικών του ικανοτήτων και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων του.




Το “Περί Τέχνης”,  χώρος εκπαίδευσης, εξάσκησης και τριβής στο εξειδικευμένο αυτό αντικείμενο, δίνει επιπλέον την δυνατότητα σε ενήλικες  για ερασιτεχνική ενασχόληση και εκφραστική δημιουργία.

Νεότερη Παλαιότερη