Ένας εκπρόσωπος των € 700,00 μας γράφει

Μιά διαφορετική ματιά των τελευταίων γεγονότων μέσα από ένα νέο επιστήμονα των € 700,00 και συμπολίτη μας:


Ανήκω σ΄αυτό που λέμε νέα γενιά. Επιστήμονας των 700 Ευρώ. Νεοδημοκράτης από «κούνια». Όχι έντονα κομματικοποιημένος αλλά αρκετά ενεργοποιημένος πολιτικά. Θα με χαρακτήριζα «φίλαθλο» όχι «οπαδό». Ψηφοφόρο του Ζορμπά με «δαγκωτό» στον Αλέξη. Γιατί «δαγκωτό»? Αν και δεν τον γνώριζα πολύ καλά, πείστηκα από μία ξαδέλφη μου ότι ένα νέο παιδί, κοντά στην ηλικία μου, που φαινόταν ώριμο όμως πολιτικά, δραστήριο και με όρεξη, έπρεπε να εκλεγεί. Για να φέρει ένα φρέσκο αέρα στα δημοτικά μας πράματα.


Απογοητεύτηκα όμως, όπως και πολλοί άλλοι. Από την γενικότερη συμπεριφορά του. Έπεσα από τα σύννεφα όταν είδα την ανακοίνωση του δημάρχου. Την διάβαζα και δεν πίστευα στα μάτια μου. Και να σας πω? Δεν την πίστεψα. Αρχικά πίστεψα ότι ήταν θύμα «εσωκομματικών εχθρών».  Περίμενα  ότι  στο δημοτικό συμβούλιο στις 11 του μήνα θα πήγαινε ο Αλέξης, για  να λύσει την «παρεξήγηση». Δεν πήγε (ούτε κι εγώ λόγω υποχρεώσεων). Πήγα όμως στο ανοιχτό δημοτικό συμβούλιο στις 13. Εκεί ομολογώ δεν τον περίμενα. Και όμως ήλθε(όλο εκπλήξεις αυτό το παιδί)! Και ενώ πίστευα ότι θα έδινε τουλάχιστον πειστικές απαντήσεις, άκουσα ένα χωρίς ειρμό λογίδριο, με δικαιολογίες που η μία αναιρούσε την άλλη(ήμουν άρρωστος, είχα δικαίωμα να πάω διακοπές, ήμουν στο γραφείο αλλά κανείς δεν με αναζήτησε κ.α.). Μου θύμισε ένα παλιό τραγουδάκι που έλεγε «πίσω από τι λέξεις κρύβεται ο Αλέξης». Είδα επίσης ένα παιδί που νόμιζε ότι είχε μεγαλώσει ξαφνικά, να δείχνει μια αλαζονική και απαξιωτική στάση, δημόσια, προς όλο το δημοτικό συμβούλιο και, κάτι που δεν κατάλαβε, προς όλους όσοι το παρακολουθούσαμε. Τρόμαξα και αηδίασα ταυτόχρονα. Μ΄εμένα περισσότερο που έριξα μια χαμένη ψήφο ξεγελασμένος.Κι έπεισα και την αδελφή μου(οι γονείς μου ευτυχώς ψηφίζουν στο χωριό).


Το άλλο? Που κούναγε μια κατάσταση με 236 υπογραφές στήριξής του? Τον παρακαλώ αν υπάρχουν αυτές οι υπογραφές, ας τις δημοσιοποιήσει. Θέλω να δω αν υπάρχουν και γνωστά μου παιδιά που ακόμα επιμένουν, για να τους κόψω και την καλημέρα!


Άσχετο αλλά στο ίδιο ίδιο δημοτικό συμβούλιο, άλλος ένας πολιτικός νεοσσός-γίγαντας, ο Γιάννης Σιδέρης ( Πορφυρογέννητος αυτός), έφθασε στο σημείο να κουνάει το δάχτυλο στο Δήμαρχο!! Μα ποιοι νομίζουν ότι είναι? Κύριε Πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου, σας παρακαλώ, έξω από την αίθουσα φτειάξτε κι ένα parking για καλάμια. Πληθαίνουν!(Έρημη νεολαία, ποιούς  εξέλεξες να σε εκπροσωπούν!)


Ένα πράγμα δεν είπε ο Αλέξης. Τι έκανε με τα λεφτά τόσες μέρες. Γιατί, φέρνοντάς τα εκείνη την μέρα, ομολόγησε ότι πράγματι έλειπε τόσες μέρες και τα λεφτά τα είχε μαζί του. Και κάτι άλλο: Αφού τα είχε, όπως είπε, γιατί δεν τα επέστρεψε   τη Δευτέρα  όταν, πάλι όπως είπε, έμαθε τι έγινε αλλά παρέτεινε την όλη φιλολογία μέχρι την Πέμπτη?


Πρέπει να πω ότι στεναχωρήθηκα και γι΄ άλλο λόγο. Δεν μπορεί όλη αυτή την πρόσφατη συμπεριφορά του(μετά το ξέσπασμα της κρίσης), που βλέπω ότι συνεχίζεται, να την σκέφτεται μόνος του. Πιστεύω ότι καθοδηγείται. Και αν κάποιος ή κάποιοι το κάνουν φουσκώνοντάς του τα μυαλά(και χρησιμοποιώντας τον για τους δικούς τους ίσως λόγους),  καλά θα κάνουν να αφήσουν τον Αλέξη ήσυχο να σκεφθεί μόνος του το μέγεθος της απρέπειάς του(τουλάχιστον) και να κάνει αυτό που πρέπει. Αρκετό κακό του έκαναν. Όμως «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον»…


Από μένα, καληνύχτα Αλέξη. Πάντως, υπάρχουν κι άλλα πράγματα να κάνεις εκτός από το να ασχολείσαι με τα δημοτικά μας πράγματα, αν με καταλαβαίνεις…


Λυσίας

Νεότερη Παλαιότερη