Εξαιρετικό φινάλε για τους παιδικούς σταθμούς

Μία ακόμη εξαιρετική - και τελευταία για τη φετινή σχολική χρονιά - εκδήλωση παρακολουθήσαμε σήμερα  από  τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του  Ε’ Γυμνασίου στον Τσακό το οποίο ήταν κατάμεστο από τους γονείς των μικρών «αποφοίτων». Τα παιδιά ντυμένα με τις παραδοσιακές στολές της πατρίδας μας,  χαροποίησαν τους πάντες με τα τραγούδια και τους παραδοσιακούς χορούς που παρουσίασαν.


Για άλλη μια φορά φάνηκε το πόσο πολύ είχαν δουλέψει οι παιδαγωγοί μαζί με τους μικρούς πρωταγωνιστές της πανέμορφης εκδήλωσης. Μολονότι επαναλαμβανόμενοι θα πρέπει να δώσουμε για άλλη μια φορά συγχαρητήρια στους ανθρώπους των παιδικών σταθμών που δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό.



Κλείνοντας θα ήθελα να εκφράσω τη στεναχώρια μου καθώς έβλεπα το μεγάλο μου παιδί για τελευταία φορά να συμμετάσχει σε γιορτή του παιδικού σταθμού. Η  χαρά με την οποία τα παιδιά μας πηγαίνουν στο σταθμό αλλά και ο ενθουσιασμός τους όταν επιστρέφουν από αυτόν,  αποτελούν τις καλύτερες αποδείξεις της δουλειάς που γίνεται σε αυτούς. Ως πατέρας έχω πρώτα ο Θεός ακόμη δύο χρόνια στο σταθμό. Ξέρω όμως ότι και αυτά θα περάσουν πολύ γρήγορα. Κακά τα ψέμματα. Δε λυπούνται μόνο τα παιδιά όταν αφήνουν το σταθμό πίσω τους, λυπούμαστε κι όλοι εμείς που ειδικά όσοι μετέχουμε περισσότερο ενεργά ως γονείς όλα αυτά τα χρόνια, νιώσαμε τον παιδικό σταθμό ως κάτι δικό μας. Πάντα θα ανασύρουμε στη μνήμη μας τα πρώτα ευχάριστα βήματα των παιδιών μας στην κοινωνία...


Μαζίδης Στρατής

Νεότερη Παλαιότερη