Έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο για το Σινέ Θανάσης Βέγγος: Όλα είναι ατμός...Θρασύβουλας!

Άλλη μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε δίχως να καταλήξει πουθενά. Αυτή τη φορά το θέμα ήταν τι θα γίνει με το Σινέ Σχολείο - Θανάσης Βέγγος και το αν θα λειτουργήσει. Η εκκίνηση της διαδικασίας ήταν κάπως επεισοδιακή με κόντρα ανάμεσα σε Ζορμπά και Σταθόπουλο και διακοπή της συνεδρίασης.


Με την συνέχιση της διαδικασίας ο δήμαρχος έκανε μια παρουσίαση του ζητήματος του κινηματογράφου υποστηρίζοντας ότι λόγω των χρεών της ΚΟΙ.ΠΕ.Δ.Α.Π. στο Ι.Κ.Α. και την εφορία δεν μπορεί να πάρει ενημερότητα και να κόψει εισιτήρια. Αντ'αυτού προέκρινε ως μόνη τη λύση τη λειτουργία του σινεμά για φέτος από ιδιώτη με τον οποίο μάλιστα έχουν γίνει συζητήσεις.


Ο τέως δήμαρχος Βασίλης Γιαννακόπουλος υποστήριξε ότι σε αυτή την περίπτωση δε θα μπορέσει να λειτουργήσει ο κινηματογράφος καθώς δε θα έχει άδεια (όλα τα χρόνια λειτουργούσε υπό τη δημοτική ομπρέλλα) και πως οι οχλήσεις από τους περίοικους θα κλείσουν το χώρο. Υποστήριξε ότι με τη ρύθμιση στο ΙΚΑ μπορούν να εκδοθούν εισιτήρια από την ΚΟΙ.ΠΕ.Δ.Α.Π. ή αν δεν μπορεί να γίνει αυτό να λειτουργήσει υπό τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Π. Μάλιστα συνέκρινε το σινεμά με το δημοτικό καφενείο στο πάρκο Γραβιάς φοβούμενος την ίδια κατάληξη. Τέλος διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι η επέμβαση εισαγγελέα για τον καμμένο δίσκο παρουσιάζεται ως πρωτοβουλία του δημάρχου ενώ αποτέλεσε πρόταση του ιδίου που υποστηρίχθηκε στο Δ.Σ. της ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π.


Ο κος Σταθόπουλος αναγνώρισε τις δυσκολίες που υπάρχουν, στάθηκε κι αυτός αντίθετος στο να αναλάβει ιδιώτης και ζήτησε να λειτουργήσει είτε υπό την ΚΟΙ.ΠΕ.Δ.Α.Π. ή τον Π.Α.Ο.Δ.Α.Π. και για το όσο διάστημα χρειαστεί να είναι δωρεάν οι παραστάσεις.


Ο Ανδρέας Γκιζιώτης αναρωτήθηκε γιατί δεν έχουμε εκμεταλλευτεί τόσα χρόνια το πάρκο Σπυρούδη για τη δημιουργία κινηματογράφου και προέκρινε τη δωρεάν λειτουργία ορισμένες ημέρες την εβδομάδα. Πρόσθεσε επίσης ότι το μοντέλο της εκμετάλλευσης δημοτικών επιχειρήσεων από ιδιώτες έχει αποτύχει. Επίσης θύμισε στη νέα δημοτική αρχή ότι έχει εκλεγεί εδώ και 7 μήνες και πως όφειλε εξαρχής να έχει ασχοληθεί με τα ζητήματα αυτά.


Μάλιστα τόσο ο Γιάννης Σταθόπουλος όσο και ο Ανδρέας Γκιζιώτης πρότειναν να προτιμηθούν ταινίες περισσότερο ποιοτικές παρά εμπορικές.


Από τις τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων σημειώνουμε:


- την έντονη τοποθέτηση του κου Βλάχου απέναντι στο δήμαρχο λέγοντας ότι όταν ήταν αντιδήμαρχος δεν έκανε τίποτε και έκοβε πάντα τα πόδια του Αντώνη Σιδέρη σε θέματα πολιτισμού, πώς ήταν αντίθετος στους ιδιώτες και τις διαφημίσεις στον κινηματογράφο.


- την τοποθέτηση του Γιάννη Γουργούλη ότι πράγματι υπάρχουν δυσκολίες, δεν υπάρχει χρόνος για τις απαραίτητες διαδικασίες και πως το καλύτερο είναι να λειτουργήσει δωρεάν και με ποιοτικό περιεχόμενο


- την αντίδραση του κου Γαβρά για το αν το θέμα ήταν η ΚΟΙ.ΠΕ.Δ.Α.Π. ή το σινεμά, ότι η διοίκηση ανοίγει θέματα και μετά ζητά τη συντόμευση της διαδικασίας και τέλος αναρωτήθηκε γιατί ο νυν δήμαρχος ως μέλος του Δ.Σ. της ΚΟΙ.ΠΕ.Δ.Α.Π. δεν αντιδρούσε τόσα χρόνια.


- τη θέση του κου Τσιαμπά από τη συμπολίτευση ότι μια διοίκηση κανονικά έχει συνέχεια και πρέπει να προβλέπει ορισμένα πράγματα καθώς και ότι η λύση δεν πάντα απόλυτη (ιδιωτής ή όχι) αλλά ο κατάλληλος συνδυασμός.


- την πρόταση Σιδέρη να υπάρχει προβαλλόμενο υλικό με ενδιαφέρον για τα παιδιά.


- τη δήλωση του κου Μουστόγιαννη ότι πήγε στον επίτροπο και δεν προλαβαίνει να τρέξει ο Π.Α.Ο.Δ.Α.Π. τον κινηματογράφο καθώς δεν του εγκρίνουν το απαραίτητο προσωπικό καθώς επίσης ότι σε όσες επιστολές έστειλε από το Μάρτιο και μετά για τον κινηματογράφο στον πρόεδρο της ΚΟΙ.Π.Ε.Δ.Α.Π. δεν έλαβε καμία απάντηση.


Επίσης τοποθετήθηκε η Ένωση Γονέων που ζήτησε να μη δοθεί ο χώρος σε ιδιώτη ενώ παράλληλα η αρμόδια σχολική επιτροπή έχει εγκρίνει τη λειτουργία του κινηματογράφου μόνο αν αυτή γίνει από την ΚΟΙ.ΠΕ.Δ.Α.Π. έχοντας εκφράσει την αντίθεσή της σε περίπτωση εμπλοκής ιδιώτη.


Αποτέλεσμα ουσιαστικό δεν υπήρξε παρά την 3ωρη σχεδόν συνεδρίαση.

Ορισμένες σκέψεις


1. 3 ώρες για ένα θέμα και είχαμε και απουσίες!

2. Ακούμε διαρκώς για την ΚΟΙ.ΠΕ.Δ.Α.Π. και τον καμμένο δίσκο που με ένα recovery software ανακτάται σχετικά εύκολα. Αλλά πέρα από αυτό, βιβλίο εσόδων - εξόδων δεν υπάρχει; Κλασέρ με τιμολόγια δεν υπάρχουν; Όλα στο δίσκο ήταν; Μπας και ήταν ιπτάμενος ο δίσκος και τα πήρε όλα στο διάστημα;


3. Ακόμη και στον κινηματογράφο καταφέραμε να βρούμε σημεία αντιπαράθεσης...

4. Η εξέλιξη των συνεδριάσεων του Δ.Σ. καθίσταται φανερό πως δε βοηθά την Αγία Παρασκευή. Φαίνεται πως πολλοί δεν έχουν αντιληφθεί ότι μας έχει πάρει και μας έχει σηκώσει!

5. Εμείς έχουμε πρόταση για θερινό δημοτικό κινηματογράφο. Υπάρχει ένας στη λεωφόρο Μεσογείων κοντά στο εμπορικό κέντρο ΑΙΘΡΙΟ, διαθέτει μεγάλη πρασιά ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν και καθίσματα. Επίπλεον υπάρχει άνετο parking και λειτουργεί ως επί το πλείστον κάθε Τετάρτη.


6. Αχ ρε Θανάση...


Μαζίδης Στρατής



 
Νεότερη Παλαιότερη